ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ»

Εν όψει των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε στην εφημερίδα Guardian, προειδοποιώντας ότι η παραμονή μας στο ευρώ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος είπε ότι: «Υπάρχουν κάποιες παρανοήσεις που με ανησυχούν. Μια από αυτές είναι

ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε το ευρώ ότι κι αν συμβεί. Η Ευρώπη και η Ευρωζώνη δεν έχουν λόγο να μας θέσουν εκτός. Αλλά υπάρχει ένα σύστημα που αποτελείται από πολλές χώρες, κόμματα και κυβερνήσεις και μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με γεγονότα που να είναι ανεξέλεγκτα».

Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή τόνισε ότι: «Δεν πρέπει να αφήσουμε την ελληνική κοινωνία να γίνει φασιστική και ούτε μπορεί η βουλή να δεχθεί οπαδούς του νεοναζισμού» και πρόσθεσε ότι: «Είναι κρίμα άνθρωποι πικραμένοι και απελπισμένοι, που έχουν χάσει τη δουλειά τους ή είναι άνεργοι, να παρασύρονται από τέτοιες πολιτικές προτάσεις».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η μάχη θα κριθεί τις τελευταίες ημέρες: «Οι Έλληνες πρέπει να δώσουν ξεκάθαρη απάντηση αν θέλουν να ακολουθήσουν έναν ευρωπαϊκό δρόμο, που είναι ασφαλής και υπεύθυνος, ή κάτι άλλο», τόνισε, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές της Κυριακής ως τις πιο κρίσιμες από το 1974.

Keywords
Τυχαία Θέματα