Βαγενά: Στο θέατρο Μεταξουργείο με 4 παραστάσεις «έκπληξη»!

Φωτεινή Παπαδάκη

«Ξαναγυρίζω στο Μεταξουργείο, εδώ είναι η γειτονιά μου, το σπίτι μου, εδώ θα παλέψω για την ύπαρξή μας». Με αυτό τον πρόλογο η θρυλική «Βαγγελίτσα» προανήγγειλε την επιστροφή της στο θέατρο Μεταξουργείο, με ένα δυναμικό ρεπερτόριο, έχοντας στο πλάι της ταλαντούχους ηθοποιούς.

Η Άννα Βαγενά που αγαπήθηκε από τον κόσμο μέσα από τη σατιρική εκπομπή «το κανάλι της Βαγγελίτσας» σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μίλησε για τις τέσσερις παραστάσεις

που ετοιμάζει αυτή τη σεζόν, η μια μάλιστα έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, ενώ η άλλη ήδη παίζεται από τις 22 Νοεμβρίου, τους λόγους που την έκαναν να φύγει από το θέατρο, για την υποβάθμιση της περιοχής, που όπως είπε πλέον έχει βελτιωθεί και για τις επιχορηγήσεις, στις οποίες ποτέ δεν βασίστηκε όπως είπε.

«Δυο λόγοι με έκαναν να φύγω από το θέατρο, ένας ευχάριστος και ένας δυσάρεστος. Ο ευχάριστος είναι η μεγάλη επιτυχία της παράστασης “Γάλα” που μας ανάγκασε να αναζητήσουμε μεγαλύτερα θέατρα και ο δυσάρεστος είναι η φοβερή υποβάθμιση της περιοχής καθώς και όλου του κέντρου που έδιωξε τους θεατές από εμάς και τα θέατρά μας», είπε χαρακτηριστικά η ταλαντούχα ηθοποιός και εξήγησε πως η υποβάθμιση του κέντρου οφείλεται «στην πολιτική αυτών που μας κυβέρνησαν αυτά τα χρόνια».

Ωστόσο, όπως είπε «η εικόνα του κέντρου και κατ΄ επέκταση και του Μεταξουργείου ευτυχώς έχει βελτιωθεί».

Η κ. Βαγενά παρουσίασε τα τρία θεατρικά έργα που θα παιχτούν στο θέατρο Μεταξουργείο, που όπως είπε έχουν «καθαρά ελληνική προέλευση». Το κωμειδύλλιο του Δημήτρη Κορομηλά «η τύχη της Μαρούλας», την επιθεώρηση «Όσα παίρνει ο άνεργος» και την «Άλωση της Κωνσταντίας», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη, σε διασκευή και σκηνοθεσία Χρήστου Βαλαβανίδη, ο οποίος επιμελήθηκε και τη μουσική του έργου, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει με καυστικό τρόπο για όλους εκείνους που έσπευσαν να καταδικάσουν την «Βαγγελίτσα». (Υπενθυμίζουμε ότι το 1988 λόγω θύελλας διαμαρτυριών η τηλεοπτική σατιρική εκπομπή κόπηκε από την τότε ΕΡΤ2).

«Το έργο “η τύχη της Μαρούλας” το είχα διδαχθεί στο Θεσσαλικό θέατρο. Τώρα το μαθαίνω εγώ σε νέους ηθοποιούς, γιατί θεωρώ πως είναι από αυτά τα έργα που αποτελούν το αλφάβητο του θεάτρου μας», είπε η κ. Βαγενά για το πρώτο έργο. Σχετικά με το «Όσα παίρνει ο άνεμος» δήλωσε πως «πρόκειται για επιθεώρηση, την οποία λατρεύω. Τη γνωρίζω καλά, γιατί δέκα χρόνια από το 1983-1993 έπαιζα συνεχώς επιθεώρηση».

Αναφερόμενη στην ηρωίδα που την έκανε γνωστή, την τηλεοπτική «Βαγγελίτσα» είπε πως «ο τύπος της ήταν το Alter Ego μου όλα αυτά τα χρόνια. Όλη η Ελλάδα με γνώρισε και με αγάπησε σαν Βαγγελίτσα» και συνέχισε στέλνοντας το δικό της μήνυμα έστω και μετά από 23 χρόνια σε εκείνους που την «σνόμπαραν». «Ξέρω ότι πολλοί σνόμπαραν και υποτίμησαν τη Βαγγελίτσα και την επιθεώρηση. Είναι αυτοί που δεν μπορούν να φανταστούν πόσο πιο δύσκολο και ωραίο είναι να είσαι Βαγγελίτσα παρά μια «σοβαρή» ηρωίδα ενός ανούσιου έργου. Και εν πάση περιπτώσει εγώ πιστεύ

Keywords
Τυχαία Θέματα