Τσοχατζόπουλος: Δεν έχω καμία σχέση με δωροδοκίες

Αρνήθηκε για άλλη μια φορά σήμερα οποιαδήποτε δωροδοκία του απο τη γερμανική εταιρεία HDW-Ferrostaal, η οποία προμήθευσε το ελληνικό κράτος με υποβρύχια,ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Το γερμανικό κατηγορητήριο ξέρετε πόσα παραμύθια λέει; Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Σε

ερώτηση του αναπληρωτή Εισαγγελέα της έδρας, Π. Παναγιωτόπουλος, ρώτησε τον κατηγορούμενο για το εάν γνωρίζει με ποιόν τρόπο η Πολιτεία προσπάθησε να «αναχαιτίσει» όλο αυτό το «κύμα» δωροδοκιών που περιγράφεται στη δικογραφία.

«Χαίρομαι που μου κάνετε αυτή την ερώτηση, αλλά εδώ παίζεται η αξιοπιστία του κάθε πολιτικού προσώπου. Δεν γίνονται αυτά και αν γίνονται, γίνονται κάτω από το τραπέζι. Δεν είναι δουλειά του κάθε υπουργού να τρέχει με τους διάφορους ατζέντηδες», απάντησε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Την ίδια ερώτηση έκανε στον κατηγορούμενο και η τακτική Εισαγγελέας της έδρας Γεωργία Αδηλίνη, η οποία ρώτησε ευθέως τον κ. Τσοχατζόπουλο, αν τον προσέγγισε ποτέ κάποιος με στόχο τη δωροδοκία.

«Όχι κυρία μου, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο», ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού.

Το λόγο έλαβε και ο Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος τόνισε ότι τη σύμβαση για τα υποβρύχια την υπέγραψε ως βοηθός γραφής.

Πρόεδρος: «Μην υποβαθμίζεται το ρόλο σας κ. κατηγορούμενε».
Γ. Σμπώκος: «Η επιτροπή του Ναυτικού τελείωσε τη δουλειά της και μου την παρουσίασε. Είχε αποφασίσει ότι τα συγκεκριμένα υποβρύχια είναι τα καλύτερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα