Τσίπρας: Σχέδιο 100 πρώτων ημερών διακυβέρνησης

Στις δράσεις που θα προχωρήσει κατά τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης της χώρας από την Αριστερά, αναφέρεται ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην «Αυγή», η οποία δημοσιεύεται σε δύο συνέχειες.

Η πρώτη σήμερα, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ο φόβος της κυβέρνησης για τις ευρωεκλογές λειτουργεί ως καταλύτης εξελίξεων πριν από τον Μάιο» και η δεύτερη την Τρίτη, όπου κάνει κάλεσμα για συνεργασία

σε κάθε βουλευτή που θα καταψηφίσει τα μέτρα και στα πρώτα μέτρα που θα πάρει η Αριστερά.

Σχετικά με τα μέτρα, όπως λέει θα αφορούν την αντικατάσταση του Μνημονίου, που θα ακυρώσει ο λαός, αναφέρεται σε ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της χώρας που θα περιλαμβάνει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού στα προ Μνημονίου επίπεδα, τον έλεγχο των απολύσεων, τον νέο αναπτυξιακό νόμο, τη σύσταση περιουσιολογίου, καθώς και ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες ο κ. Τσίπρας, θέτει την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με ταυτόχρονη τήρηση του νόμου για την αδειοδότηση των ιδιωτικών ΜΜΕ.

Αντιδράσεις

Έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, για το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης της Αριστεράς, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι. Ο κ. Τασούλας είπε ότι στις πρώτες 15 ημέρες της κυβέρνησης Τσίπρα, θα συμβεί το μεγάλο πατατράκ στη χώρα, καθώς «θα γίνουν αυτά που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είπε, στην περίπτωση που βγούμε από τον ευρώ και την ευρωζώνη. Καταστροφή».

The post Τσίπρας: Σχέδιο 100 πρώτων ημερών διακυβέρνησης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα