Τσίπρας προς Γκάουκ: Η Γερμανία αρνείται λύση σαν αυτή που την ευεργέτησε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Για τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα και στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, καθώς και το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, μίλησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στον Γερμανό Πρόεδρο Γιόακιμ Γκάουκ.

Στη συνάντησή του με το Γερμανό Πρόεδρο έθιξε το θέμα της πολιτικής λιτότητας, τονίζοντας ότι ο λαός

είναι στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης, κάτι για το οποίο φέρει ευθύνη η Γερμανία η οποία επιβάλει την εν λόγω πολιτική στον ευρωπαϊκό νότο διαταράσσοντας την κοινωνική συνοχή. «Είναι απαράδεκτο η ανεργία των νέων να ανέρχεται στο 60% και παραδόξως η Γερμανία να αρνείται λύση σαν αυτή που την ευεργέτησε, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και αναφέρομαι στη Διάσκεψη του 1953», είπε ο Τσίπρας, προσθέτοντας ότι μια τέτοια λύση θα οδηγήσει σε ευημερία.

Ως προς τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο Γερμανός Πρόεδρος αποδέχεται την ηθική διάσταση, «αλλά υπάρχει και η ιστορική και υλική διάσταση που δεν έχει εκπληρωθεί». «Μπορεί να μην το έθεσαν οι κυβερνήσεις ποτέ, αλλά η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί. Θα το θέσει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το θέλει ο λαός», είπε.

The post Τσίπρας προς Γκάουκ: Η Γερμανία αρνείται λύση σαν αυτή που την ευεργέτησε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα