Γ. Βρούτσης: Η καταπολέμηση της ανεργίας είναι προτεραιότητα της ελληνική προεδρίας

Η καταπολέμηση της ανεργίας και η προώθηση της απασχόλησης είναι ο πρώτος άξονας για την ελληνική προεδρία, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος στην παρέμβασή του στη Συνεδρίαση της Ομάδας Εργαζομένων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής αναφέρθηκε εκτενώς στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας.

«Για να ξεπεράσουμε την κρίση, για να αναδυθούμε την επόμενη μέρα της κρίσης ως Ένωση δυνατότερη, πρέπει να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο και στην κοινωνική Ευρώπη», σχολίασε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε ότι «η κοινωνική συνοχή, η σταθερότητα,

η εμμονή στις ευρωπαϊκές αρχές, η ασφάλεια και η συναίνεση αναδεικνύονται σε κρίσιμες προϋποθέσεις, ώστε να απομονωθούν οι ακραίες φωνές που καλλιεργούν μισαλλοδοξίες και θέτουν σε κίνδυνο την κοινή Ευρωπαϊκή μας πορεία».

Στη συνέχεια, αναλύοντας τους στόχους της ελληνικής προεδρίας ο κ. Βρούτσης ανέφερε τρεις βασικούς άξονες:

Πρώτος άξονας είναι η προώθηση της απασχόλησης και η καταπολέμηση της ανεργίας με την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των δομών, των χρηματοδοτικών εργαλείων και των θεσμικών μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίσουν μια αγορά εργασίας ανοικτή σε όλους.

Δεύτερος άξονας είναι η ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της ΟΝΕ.

Τρίτος άξονας είναι η προώθηση του κοινωνικού διαλόγου σε όλα τα επίπεδα.

Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας που την χαρακτήρισε «κρίσιμη προτεραιότητα της ελληνικής Προεδρίας» και στο ζήτημα της καταπολέμησης της ανεργίας που αποτελεί, όπως είπε, ευρωπαϊκή και εθνική προτεραιότητα.

«Το ενδιαφέρον αυτό σηματοδοτείται», συνέχισε ο υπουργός Εργασίας, «από τη δημιουργία ειδικού κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης στο οποίο προεδρεύει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και συμμετέχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος, αλλά και οι συναρμόδιοι υπουργοί».

Στη συνέχεια ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις δράσεις, που προωθεί η ελληνική Προεδρία όπως η υιοθέτηση της σύστασης για το Ποιοτικό Πλαίσιο για την Πρακτική Άσκηση.

«Πρόκειται για έναν κρίσιμο θεσμό, τόσο για την ομαλή μετάβαση των νέων στην απασχόληση όσο και για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας Εγγύηση για τη Νεολαία, υλοποίηση την οποία παρακολουθούμε σε στενή συνεργασία με τα ευρωπαϊκά όργανα και με τα κράτη-μέλη», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, όπως το σχέδιο «Άρτεμις», μέτρα που όπως είπε «έπιασαν τόπο».

Τέλος ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι έχει επιτευχθεί προσωρινή συμφωνία στο ζήτημα της Οδηγίας για την Απόσπαση των Εργαζομένων (Posting of Workers), για την προστασία των εργαζομένων που αποστέλλονται με εντολή του εργοδότη τους, από τη μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε άλλη, προκειμένου να αναλάβουν εργασία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

The post Γ. Βρούτσης: Η καταπολέμηση της ανεργίας είναι προτεραιότητα της ελληνική προεδρίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα