Τροπολογία για την αποφυλάκιση κρατουμένων με σοβαρά προβλήματα υγείας

Τροπολογία που αφορά τους κατάδικους με σοβαρά προβλήματα υγείας και ποινές κάθειρξης έως δέκα χρόνων, καταθέτει στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται αποφυλάκιση σε όσους έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους.

Συγκεκριμένα, κατάδικοι που πάσχουν από ημιπληγία ή παραπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας ή έχουν υποβληθεί σε επέμβαση

μεταμόσχευσης καρδιάς, ήπατος, νεφρού ή μυελού ή είναι φορείς του AIDS ή πάσχουν από κακοήθη νεοπλάσματα, θα απολύονται υπό τον όρο της ανάκλησης, εφόσον έχουν εκτίσει με οποιονδήποτε τρόπο τα 2/5 της ποινής τους, ωστόσο εξαιρούνται όσοι είναι καταδικασμένοι για τρομοκρατία, παιδεραστία, οργανωμένο έγκλημα, αλλά και όσοι έχουν καταχραστεί το Δημόσιο.

Επίσης επιτρέπεται η φύλαξη και η παραμονή κρατουμένων που μετάγονται για δικονομικούς λόγους σε κατάλληλο χώρο αστυνομικού τμήματος, χωρίς περιορισμό των δικαιωμάτων επισκέψεων και επικοινωνίας. Η ρύθμιση αυτή καταλαμβάνει και κρατούμενους που έχουν ήδη μεταχθεί σε άλλα καταστήματα κράτησης για δικονομικούς λόγους.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή την Πέμπτη, ενώ ο κ. Αθανασίου σχολιάζοντας την εν λόγω τροπολογία δήλωσε πως «οι λόγοι υγείας των κρατουμένων στα καταστήματα κράτησης καθώς και λόγοι ανθρωπιστικοί για ευπαθείς ομάδες του σωφρονιστικού πληθυσμού επιβάλλουν την παρούσα ρύθμιση».

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Παναγιώτης Τζάμαρος

The post Τροπολογία για την αποφυλάκιση κρατουμένων με σοβαρά προβλήματα υγείας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα