Τρόικα της διαφθοράς και της αδιαφάνειας

Οι εγχώριοι συνεργάτες της Τρόικα έχουν δημιουργήσει την ψευδαίσθηση στους Έλληνες πολίτες ότι επιβάλουν μέτρα περικοπής δαπανών με τρόπο άμεμπτο και δίκαιο. Η οικοδόμηση της συγκεκριμένης ουτοπίας στηρίζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας και αποσκοπεί στην υφαρπαγή των ψήφων του Ελληνικού Λαού στο όνομα του δανεισμού και των απειλών της χρεοκοπίας.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μεροληπτικής και ανήθικης συμπεριφοράς από την Τρόικα

είναι ότι σε περιπτώσεις που αφορούν εργαζομένους και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, όπως είναι η ΕΡΤ, παρατηρείται αυστηρότητα και πίεση εφαρμογής σκληρών μέτρων μέχρι εσχάτων. Το φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά με τις ευλογίες των εκπροσώπων των δανειστών, οι οποίοι μάλιστα φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για την υποτιθέμενη «σπατάλη» των μισθών των απλών εργαζόμενων παρά για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, που είχαν δημιουργήσει τόσα χρόνια τα δύο κόμματα που μονοπωλούσαν την διακυβέρνηση του τόπου.
Την ίδια στιγμή, το Eurogroup αποδέχεται την αύξηση αποδοχών του Προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και μάλιστα παρέχοντας ανήκουστα ποσά, για την οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Ως εκ τούτου η Τρόικα κάνει τα «στραβά μάτια» σε περιπτώσεις εξωφρενικής μισθοδοσίας ημετέρων της Συγκυβέρνησης. Η πάροδος του χρόνου αποδεικνύει αυτό που όλοι υποψιάζονται αλλά δεν το παραδέχονται ότι δηλαδή η τρόικα αποτελεί εστία διαφθοράς και αδιαφάνειας.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, όπως στο Εκουαδόρ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έφυγε νύχτα. Ενδεχομένως, το ίδιο θα συμβεί και στη Χώρα μας στο μέλλον. Αυτοί που έρχονται στη χώρα μας ως «σωτήρες» και σύγχρονοι «σταυροφόροι» καλύπτουν, προστατεύουν και δημιουργούν συνθήκες διαφθοράς. Με το πρόσχημα ότι έρχονται για να «διορθώσουν» τα κακώς κείμενα διαπράττουν εγκλήματα σε βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ενδυόμενοι το μανδύα των εκσυγχρονιστών και μεταρρυθμιστών υφαρπάζοντας την αποδοχή της κοινής γνώμης.
Το παραμύθι της Τρόικα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εκτός από την καταπάτηση της Εθνικής κυριαρχίας, υπάρχει σοβαρό θέμα ουσιαστικής νομιμοποίησης των πράξεων της. Καθώς όμως αυτοί δεν πρόκειται να λογοδοτήσουν, υπόλογοι είναι οι πολιτικοί και οι συνεργάτες τους δημόσιοι λειτουργοί σε υπηρεσίες και Υπουργεία.
Ο Ελληνικός λαός οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι οι υποτιθέμενοι σύγχρονους σταυροφόρους αποτελούν τους ουσιαστικούς οικονομικούς του δολοφόνους. Όπως ακριβώς είχε γίνει και με την Τέταρτη Σταυροφορία, όπου σχεδόν κανένας από τους λατίνους μαχητές δεν πάτησε το πόδι του στους Αγίους Τόπους, παρά μόνο διοχέτευσαν όλη τους την ενέργεια στην καταστροφή του Βυζαντίου.
Με το πρόσχημα ότι τους κάλεσαν οι προγενέστερες Ελληνικές κυβερνήσεις και τους φιλοξενεί η σημερινή, δεν μπορούν να προβαίνουν σε πράξεις αντίθετες με το Σύνταγμα και τους νόμους. Νέα φαινόμενα ΕΡΤ θα υπάρξουν, όπως και φαινόμενα αστρονομικών ποσών σε αποζημιώσεις κομματικών φίλων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σε όλα αυτά ο περήφανος Ελληνικός Λαός, προστατεύοντας την πατρίδα μας, πρέπει να αναλάβει θεσμική και νόμιμη δράση για την αποτροπή νέων οικονομικών και κοινωνικών εγκλημάτων καθώς και να οδηγήσει στην Δικαιοσύνη όσους συνεργάζονται με της δυνάμεις οικονομικής κατοχής.

*Ραχήλ Μακρή: Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης – Ανεξάρτητοι Έλληνες

Keywords
Τυχαία Θέματα