Τρόικα τέλος τον Απρίλη με εθνική συνεννόηση

Του Γιάννη Ντάσκα

Eνα βήμα προς την πρόταση Απόστολου Κακλαμάνη για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων έκανε σήμερα και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Σε ένα εμφανώς συναινετικό κλίμα με τη συμμετοχή του Γιάννη Μηλιού από το

ΣΥΡΙΖΑ, του Σπύρου Λυκούδη από τη ΔΗΜΑΡ και του Μάκη Βορίδη από τη Νέα Δημοκρατία στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο κ. Σκανδαλίδης με έμφαση ζητούσε συμφωνία σε δύο κεντρικά ζητήματα:

1. Να συμφωνήσουν τα Κόμματα ότι η τρόικα τέλος, τον Απρίλη με την καταβολή της τελευταίας δόσης των 4,8 δις ευρώ.

2. Πορεία με συνεργασία όλων των δυνάμεων για να μπορεί η χώρα να σταθεί όρθια,με άλλα λόγια δηλαδή ο κ. Σκανδαλίδης κινήθηκε στην πρόταση Απόστολου Κακλαμάνη για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ώστε να αντιμετωπισθούν τα κεντρικά προβλήματα της χώρας.

Στη συζήτηση, υπήρξε πρόταση να μεσολαβήσει ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς να καθίσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι για συζήτηση και ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να σταματήσει να επιτίθεται προσωπικά στον Βαγγέλη Βενιζέλο ο ΣΥΡΙΖΑ και να τον αποκαλεί απατεώνα.

Ο κ. Μηλιός επέμενε χλιαρά ότι πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι το κόμμα, είναι στην Ευρώπη και είναι απλώς μια μειοψηφία η πρόταση Λαφαζάνη για επιστροφή στη δραχμή και έξοδο από την ευρωζώνη.

Η υπόθεση των υποβρυχίων είναι κυρίως γερμανικού ενδιαφέροντος και αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει τελικά φιλοευρωπαϊκή πορεία τότε είναι βέβαιο ότι η όποια εξεταστική θα γίνει ακόμα και με πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή το αποτέλεσμα θα είναι όπως των άλλων εξεταστικών, στις οποίες πλειοψηφία είχαν είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μηλιός, ως υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ και ο ΦΠΑ δεν θα γίνει ξανά 23%,όπως θέλει η τρόικα.

Σε ερώτηση του κ. Λυκούδη να πει ο κ. Μηλιός μια μεταρρύθμιση που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηλιός έδωσε μια πολύ σοβαρή απάντηση που ίσως προδιαγράφει το μέλλον.

Είπε ότι υποστήριξε και υποστηρίζει την επέκταση των έλεγχων φοροδιαφυγής και χρήσης εικονικών και πλαστών τιμολογίων μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων του κ. Θεοχάρη. Φυσικά και την καταγραφή περιουσιακών στοιχείων με αυτά τα μέσα.

Πολλοί δεν το αντιλαμβάνονται, αλλά είναι το πιο σοβαρό χτύπημα στην εσωτερική διαφθορά καθώς οι πολιτικάντηδες μέχρι τώρα χρησιμοποιούν η χρησιμοποιούσαν φακέλλους για να τους εξαφανίζουν και να μοιράζουν χιλιάδες «μαϊμού» συντάξεις ακόμα και σε πεθαμένους, να μην καταγράφονται περιουσιακά στοιχεία κλπ

Πάντως ο κ. Σκανδαλίδης, είπε τον Απρίλη η χώρα δεν θα είναι σε θέση να βγει μόνη της στις αγορές παρά την αισιοδοξία του κ. Σαμαρά και θα αναγκαστεί να ζητήσει ένα μεικτό σύστημα αναχρηματοδότησης με κούρεμα χρέους κλπ

Για τους πλειστηριασμούς, όλοι σχεδόν συμφώνησαν ότι θα πρέπει να παραταθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ένα χρόνο ακόμα έστω και χωρίς συμφωνία της τρόικας…

The post Τρόικα τέλος τον Απρίλη με εθνική συνεννόηση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα