Τραγωδία στη Μαλαισία….Συντριβή αεροσκάφους με 239 επιβάτες

Συνετρίβη στη θάλασσα το αεροσκάφος Boeing B777-200 της εταιρείας Malaysia Airlines που είχε χαθεί από τα ραντάρ 153 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού. Τα ίχνη του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν 239 άτομα είχαν χαθεί τα ξημερώματα δύο ώρες μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές. Ωστόσο οι αρχές της Μαλαισίας δεν επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος έχει συντριβεί, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών της χώρας Χισαμουντίντ Χουσέιν. Ο Χισαμουντίν

δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη συντριβή του αεροσκάφους, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα μέσα ενημέρωσης του Βιετνάμ.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εντοπίσουμε το αεροσκάφος (…) Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι έχει εξεταστεί κάθε πιθανότητα», υπογράμμισε ο Μαλαισιανός υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

«Αναμένουμε ακριβείς πληροφορίες από τον στρατό της Μαλαισίας. Εκείνοι αναμένουν πληροφορίες από τη βιετναμέζικη πλευρά», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Μετά την είδηση η κινεζική πρεσβεία στη Μαλαισία σχημάτισε μια ομάδα έκτακτης ανάγκης με επικεφαλής τον πρέσβη προκειμένου να βρεθεί το αεροσκάφος. Άμεση ήταν και η κινητοποίηση των βιετναμέζικων αρχών οι οποίες συνεργάστηκαν στενά με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Μαλαισίας και της Κίνας.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των επιβατών οι οποίοι έσπευσαν στο αεροδρόμιο προκειμένου να μάθουν νεώτερα.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πλοία του βιετναμέζικου ναυτικού στην περιοχή, οπότε πρέπει να ζητήσουμε σκάφη από το νησί Που Κουόκ να είναι έτοιμα για την επιχείρηση διάσωσης», δήλωσε ο ναύαρχος Νγκο Βαν Πατ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Tuoi Tre. Τα νησιά Το Τσου και Που Κουόκ βρίσκονται στο νοτιοδυτικό Βιετνάμ. Λίγο νωρίτερα ένας ναύαρχος από το Βιετνάμ είχε δηλώσει ότι το Μπόινγκ συνετρίβη στη θάλασσα 153 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού Το Τσου.

Τώρα ο ναύαρχος Νγκο Βαν Πατ ανασκεύασε τις δηλώσεις του και επεσήμανε ότι το αεροσκάφος «θα μπορούσε να έχει συντριβεί» στα χωρικά ύδατα του Βιετνάμ, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα. Εξάλλου ο ίδιος σημείωσε ότι τις πληροφορίες για την πιθανή τοποθεσία συντριβής του Μπόινγκ τις παρείχαν οι υπηρεσίες διάσωσης της Μαλαισίας.

The post Τραγωδία στη Μαλαισία….Συντριβή αεροσκάφους με 239 επιβάτες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα