Τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συναντά σήμερα ο Χατζηδάκης για το θέμα των πλειστηριασμών – Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο – Ποια τα κριτήρια

Τετ α τετ με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα έχει σήμερα στις 12 ο Κωστής Χατζηδάκης για το θέμα των πλειστηριασμών. Την ίδια ώρα το Μαξίμου είναι αισιόδοξο ότι η κυβέρνηση θα φέρει εις πέρας τη διπλή δοκιμασία των ψηφοφοριών για ακίνητα και προστασία πρώτης κατοικίας.

Οι δυο κρίσιμες ψηφοφορίες δοκιμάζουν τις αντοχές της κυβέρνησης

Το Μαξίμου δηλώνει έτοιμο να αντιμετωπίσει τη διπλή δοκιμασία στη Βουλή

για ακίνητα και πλειστηριασμούς, καθώς τα μηνύματα που έχουν φτάσει από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν δείχνουν,τουλάχιστον προς το παρών, διάθεση για καταψήφιση παρά τις όποιες γκρίνιες ακούστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Χθες πάντως ακούστηκαν έντονες αντιδράσεις από τον Π. Παυλόπουλο για το φόρο ακινήτων με τον πρώην υπουργό να μιλά για «έμμεση δήμευση» όταν φορολογείται ένα ακίνητο που δεν παράγει κανένα πρόσοδο… Ενώ ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο Β. Πολύδωρας.

Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι μετά τη σημαντική «νίκη» απέναντι στην τρόικα για πλειστηριασμούς και ΦΠΑ εστίασης, έχει πλέον μπει το νερό στο αυλάκι ώστε η Αθήνα να αρχίσει να ανακτά τον έλεγχο των αποφάσεων σε θέματα που δεν βρίσκονται μέσα στα λεγόμενα μνημονιακά μέτρα.

Το νομοσχέδιο για τα ακίνητα ψηφίστηκε επί της αρχής τα ξημερώματα της Παρασκευής, με την συζήτηση να κινείται υποτονικά χωρίς μεγάλη διάθεση από την αντιπολίτευση να σηκώσει τους τόνους – μόνη εξαίρεση ο Πάνος Καμμένος που κάλεσε τους πολίτες σε… επανάσταση κατά των ξένων συμφερόντων – ενώ στο θέμα των πλειστηριασμών αν και υπάρχουν ακόμη ενστάσεις από το ΠΑΣΟΚ δεν περιμένουν κάποιον αιφνιδιασμό από «πράσινους» βουλευτές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης συναντά σήμερα – πιθανότατα στη Βουλή – βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θέλουν να του θέσουν μία σειρά από θέματα για το νομοσχέδιο. Από το περιβάλλον του κ. Χατζηδάκη τονίζεται πάντως πως υπάρχει «ελάχιστο περιθώριο τροποποιήσεων» καθώς η ρύθμιση κινείται στα όρια της ανοχής της τρόικας…

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Πάνου Σκουρλέτη δεσμεύθηκε χθες ότι το κόμμα του θα καταργήσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση όταν γίνει κυβέρνηση.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το νομοσχέδιο

Με το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς που κατατέθηκε χθες στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος, προστατεύονται οι πρώτες κατοικίες μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2014 των δανειοληπτών με τα εξής κριτήρια:

• Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

• Το καθαρό οικογενειακό εισόδημα χωρίς τις κρατήσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία, φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης, να είναι μέχρι 35.000 ευρώ. Δηλαδή το μεικτό εισόδημα να είναι περίπου στις 50.000 ευρώ.

• Η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη να είναι μικρότερη ή ίση με 270.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό, το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών του οφειλέτη να μην υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ.

Ειδικότερα για οικογένειες που βαρύνονται φορολογικά με τρία και περισσότερα παιδιά, άτομα με αναπηρία άνω του 67% και όσους βαρύνονται φορολογικά από άτομα με αναπηρία άνω του 67%, τα παραπάνω όρια των προϋποθέσεων, αντικειμενική αξία πρώτης κατοικίας, εισόδημα και περιουσία, προσαυξάνονται κατά 10%.

Τα κριτήρια διαμορφώνονται ως εξής:

• Η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας να μην υπερβαίνει γι΄ αυτές τις περιπτώσεις τα 220.000 ευρώ

• Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να είναι μικρότερο ή ίσο των 38.500 ευρώ το καθαρό

• Η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας μικρότερη ή ίση με 297.000 ευρώ και από το ποσό αυτό, το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών του οφειλέτη να μην υπερβαίνει τις 16.500 ευρώ.

The post Τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συναντά σήμερα ο Χατζηδάκης για το θέμα των πλειστηριασμών – Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο – Ποια τα κριτήρια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα