Τουρκία: Το CHP κάνει λόγο για νοθεία στις δημοτικές εκλογές

Προσφυγή αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων αναμένεται να καταθέσει το κόμμα της αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις οποίες κέρδισε με μικρή διαφορά, στην πρωτεύουσα, το ισλαμοσυντηρητικό κυβερνών κόμμα.

«Θα προσφύγουμε σήμερα στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK)», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Αϊκάν Ερντεμίρ, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), προσθέτοντας υπάρχουν αποδείξεις για παρατυπίες. Παράλληλα δικηγόρος που πρόσκειται στο CHP

ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί δήλωσε στο Πρακτορείο πως σημειώθηκε σημαντική νοθεία σε πολλά εκλογικά τμήματα της τουρκικής πρωτεύουσας.

Να σημειωθεί πως χιλιάδες οπαδοί του CHP συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ μπροστά από την έδρα του Ανώτερου Εκλογικού Συμβουλίου στην Άγκυρα κρατώντας τουρκικές σημαίες καταγγέλλοντας «μαζική νοθεία» στην πρωτεύουσα, η οποία αριθμεί 5 εκατ. κατοίκους, και ζητώντας νέα καταμέτρηση των ψήφων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του θεσμού, Σαντί Γκιουβέν, κάλεσε τους ψηφοφόρους να επιδείξουν ηρεμία και τους διαβεβαίωσε πως η «αλήθεια» θα αποδειχθεί.

The post Τουρκία: Το CHP κάνει λόγο για νοθεία στις δημοτικές εκλογές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα