Τουρκία: Σε τζαμιά, καταστήματα και πανεπιστήμια μεταφέρουν τους τραυματίες από τις διαδηλώσεις

Γεμάτα από τραυματίες είναι τα νοσοκομεία στην Τουρκία, για αυτό «επιστρατεύθηκαν» τζαμιά, καταστήματα και το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης για να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στους εκατοντάδες των διαδηλωτών, που μετρούν τις πληγές τους.

Από την Παρασκευή που ξεκίνησαν τα πρωτοφανή επεισόδια, με επίκεντρο την πλατεία Ταξίμ, συμπλοκές διαδηλωτών με την αστυνομία έχουν σημειωθεί σε 67 τουρκικές

πόλεις, ενώ οι συλληφθέντες από την τουρκική αστυνομία ξεπερνούν τους 1.700. Η αστυνομία πραγματοποίησε τη νύχτα επιδρομή εναντίον εμπορικού κέντρου στην Αγκυρα, όπου είχαν βρει καταφύγιο διαδηλωτές, και προχώρησε σε εκατοντάδες συλλήψεις. Ο αριθμός των τραυματιών δεν δίνεται από επίσημα χείλη.

Οι δρόμοι των μεγάλων πόλεων της Τουρκίας, πάντως, το πρωί της Δευτέρας είναι ήρεμοι. Η νύχτα επιφύλασσε συγκρούσεις για τέταρτη μέρα με τους διαδηλωτές να πετούν εμπρηστικές βόμβες κατά των γραφείων του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στη Σμύρνη.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν μέρος του κτιρίου στις φλόγες. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η πυρκαγιά σβήστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Διαδηλωτές ξήλωσαν στάσεις λεωφορείων, οδικές πινακίδες και οδοστρώματα για να υψώσουν οδοφράγματα τη νύχτα σε μεγάλη λεωφόρο στην ακτή του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, όπου και σημειώθηκαν οι σφοδρότερες συγκρούσεις της χθεσινής νύχτας.
Οι δρόμοι γύρω από το γραφείο του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη αποκλείστηκαν από την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει του διαδηλωτές τις πρώτες ώρες της Δευτέρας.
Στην κύρια οδική αρτηρία κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο, ένας διαδηλωτής κινήθηκε με μικρό εκσκαφέα εναντίον των αστυνομικών γραμμών, ενώ το πλήθος των διαδηλωτών ακολουθούσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα