«Τουρ» σε χώρες του ευρωπαϊκού Νότου ξεκινάει ο Τσίπρας

Επισκέψεις σε χώρες του ευρωπαϊκού Νότου ξεκινάει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει τώρα το βάρος στη «Συμμαχία του Νότου».

Πρώτος σταθμός η Πορτογαλία, όπου μεταβαίνει την προσεχή Πέμπτη με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων. Ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει και σε πορεία που διοργανώνεται,

ενώ αργότερα το βράδυ της ίδιας μέρας θα μιλήσει και σε δημόσια εκδήλωση που οργανώνεται από το Bloco de Esquerda. Στόχος είναι η σταδιακή δημιουργία της «Συμμαχίας του Νότου» κόντρα στις πολιτικές λιτότητας που κατά τον ίδιο επιβάλλει σε σύσσωμο τον Νότο η Γερμανία.

Παράλληλα, προγραμματίζει ήδη σειρά συναντήσεων με κόμματα, προσωπικότητες και θεσμικούς φορείς της Πορτογαλίας, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Μάριο Σοάρες, αλλά και το προεδρείο του εργατικού συνδικάτου CGTP-IN, που θα τον υποδεχθεί στην έδρα του.

Εν συνεχεία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προγραμματίζει να επισκεφθεί την Ισπανία, χωρίς ακόμα να έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία του ταξιδιού του εκεί, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες του Νότου, που είτε είναι ενταγμένες σε μνημόνια , είτε οι λαοί τους υφίστανται πολιτικές λιτότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα