Τουλάχιστον 35 νεκροί από έκρηξη σε πετρελαιαγωγό στην Κίνα

Τουλάχιστον 35 νεκροί και 166 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός έπειτα από έκρηξη σε έναν πετρελαιαγωγό, στην πόλη Τσίνγκνταο της ανατολικής Κίνας, όπως μετέδωσε η κρατική κινεζική τηλεόραση.

Πιο συγκεκριμένα, ο αγωγός είχε εμφανίσει διαρροή σε ένα υπόγειο τμήμα του (βρίσκεται κοντά σε λιμάνι της πόλης) και, καθώς προσπαθούσαν να τον επισκευάσουν, προκλήθηκε έκρηξη. Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές

και διέρρευσε αργό στη θάλασσα. Φωτογραφίες οι οποίες αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο εικονίζουν δρόμους που έχουν υποστεί ζημιές και οχήματα αναποδογυρισμένα και κατεστραμμένα από τις εκρήξεις.

Πετρέλαιο έχει καλύψει μια έκταση 1 τετραγωνικού χιλιομέτρου στην Οδό Ζιαιτανγκντάο και 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Κόλπο Τζιαοζιού, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα», το οποίο επικαλείται αξιωματούχους. Οι εκρήξεις προκάλεσαν εκτεταμένες ρωγμές σε τμήμα του οδικού δικτύου στους δύο αυτούς οδικούς άξονες, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Παράλληλα πετρέλαιο έπιασε φωτιά και αναφέρθηκαν εκρήξεις στην ακτή, ανέφερε η ίδια πηγή. Ο πετρελαιαγωγός, μήκους 176 χλμ., ανήκει στην κινεζική εταιρεία-κολοσσό του τομέα των υδρογονανθράκων Sinopec, και συνδέει το χώρο αποθήκευσης πετρελαίου σε δεξαμενές Χουανγκντάο, στην Τσίνγκνταο, με την κοντινή πόλη Ουάιφανγκ.

Ο αγωγός αυτός τέθηκε σε λειτουργία στα τέλη του Αυγούστου και είχε κατασκευαστεί με κόστος 1,3 δισεκ. γιούαν (156,2 εκατ. ευρώ), μετέδωσε το ίδιο πρακτορείο.

Η Κίνα βυθίζεται πολύ συχνά στο πένθος εξαιτίας βιομηχανικών δυστυχημάτων, πολλά από το οποία οφείλονται σε παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας. Τα εργατικά δυστυχήματα στοίχισαν τη ζωή σε 28.000 ανθρώπους τους πρώτους έξι μήνες του 2013, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι συνδικαλιστές και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι η πραγματική έκταση των βιομηχανικών δυστυχημάτων συγκαλύπτεται στην Κίνα.

The post Τουλάχιστον 35 νεκροί από έκρηξη σε πετρελαιαγωγό στην Κίνα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα