Του επιτέθηκαν νεοναζί και …καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση!

Τραγική φιγούρα ο 35χρονος Σουηδός, ο οποίος φυλακίστηκε για έξι χρόνια και έξι μήνες, καθώς όπως ανέφερε ήταν σε αυτοάμυνα, όταν κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης έγινε επίθεση από δεκάδες ένοπλους νεοναζί, χωρίς να τιμωρηθούν οι τελευταίοι.

Το επαρχιακό δικαστήριο Södertörn αποφάσισε ότι αφού ο ίδιος υπερασπίστηκε τον εαυτό του με τρόπο που έθεσε σε κίνδυνο τους άλλους , το πρόσχημα της αυτοάμυνας δεν εφαρμόζεται πλήρως , γι αυτό δεν θα μειωθεί η ποινή του . Ακόμη δεδομένου ότι κυνηγούσε τους Ναζί στην πλατεία Kärrtorp , κατηγορείται για βίαιη διαταραχή.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε

ότι οι διαδηλωτές που χρησιμοποίησαν βία κατά των Ναζί , ενώ βρίσκονταν στην πλατεία δεν ήταν ένοχοι για βίαιη διαταραχή.

Ο 35χρονος είναι μέλος της ομάδας «Επαναστατικό Μέτωπο», το οποίο θεωρείται από την αστυνομία ως .

Αρκετά μέλη του νεοναζιστικού κινήματος «Σουηδικό Κίνημα Αντίστασης » ( SMR ) καταδικάστηκαν για τις επιθέσεις τους στην ειρηνική διαδήλωση το Δεκέμβριο του 2013. Τους δόθηκε χρόνο φυλακή μέχρι οκτώ μήνες.

Ο ναζιστής ο οποίος τραυματίστηκε απαίτησε 130.000 sek ως αποζημίωση , αλλά το δικαστήριο αποφάσισε ότι έπρεπε να περιμένει επιθέσεις στη διαδήλωση, και έτσι του απένειμε 28.000 sek , σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TT

The post Του επιτέθηκαν νεοναζί και …καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα