Τότε που ο θάνατος των ηθοποιών προκαλούσε αυτοκτονίες

Ο πιο σέξυ ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου και μεγαλύτερος σταρ της Αμερικής του ’20, Ροδόλφος Βαλεντίνο, σαν σήμερα, μπήκε στο νοσοκομείο, σε ηλικία 31 ετών και πέθανε λίγες ημέρες αργότερα.

Ο θάνατός του προκάλεσε αυτοκτονίες γυναικών, μαζική υστερία στην Αμερική ενώ η αμφίσημη προσωπική του ζωή έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία του σταρ σύστερ στο Χόλιγουντ.

Λιγότερο γνωστός για τις υποκριτικές του ικανότητες και περισσότερο για την σεξουαλικότητά του,

ο Ροδόλφος Βαλεντίνο έχει καταγραφεί στη συλλογική μνήμη ως το πρώτο σύμβολο του σεξ της μεγάλης οθόνης, ένας μύθος που γιγαντώθηκε μέσα και από τον πρόωρο θάνατό του.

«Εκεί που η καυτή και γεμάτη άμμο αναπνοή της Ερήμου Σαχάρα σαρώνει την Μεσόγειο κάνοντας τους λευκούς τοίχους των κατοικιών κόκκινους και γεμίζοντας τον αέρα με βαθυκόκκινη σκόνη -στη μικρή αγροτική πόλη της Καστελανέτα, στην Ιταλία- αντίκρισα για πρώτη φορά το φως της ημέρας». Ετσι ξεκινάει ο Ροδόλφο Βαλεντίνο την διήγηση της ζωής του σε ένα αφιέρωμα του περιοδικού Movie Weekly.

Γεννήθηκε το 1885 στην Καστελανέτα της Ιταλίας από μητέρα Γαλλίδα και πατέρα Ιταλό. Το όνομά του ήταν Rodolfo Alfonso Raffaello Pierre Filibert Guglielmi di Valentina D’Antonguolla και αναγκάστηκε να το συντομεύσει σε Ροντόλφο Βαλεντίνο.

Εφτασε στην Αμερική το 1913 σε ηλικία 18 ετών με το όνειρο να κάνει περιουσία, όπως όλοι οι μετανάστες από τη χώρα του. Περνάει τις ώρες του στους δρόμους, για ένα διάστημα γίνεται κηπουρός, κάνει τον πλονζέρ σε εστιατόρια και καταλήγει να κάνει παρέα με ηλικιωμένες κυρίες παριστάνοντας τον χορευτή τανγκό.

Το 1917 τον ανακαλύπτει ένα στέλεχος του Χόλιγουντ και προσέχει τα όμορφα μαύρα βελούδινα μάτια του. Η Metro Goldwyn Mayer τον προσλαμβάνει σε ρόλους κακού ή γάνγκστερ. Γνωρίζει επιτυχία στην ταινία «Οι τέσσερες καβαλάρηδες της Αποκάλυψης» το 1921. Στη συνέχεια γυρίζει τον Σεΐχη και έρχεται η επιτυχία. Το βλέμμα του υπνωτίζει τις γυναίκες, δημιουργεί χιλιάδες γκρούπις, προκαλεί υστερία.

Ο πρώτος Latin Lover είναι αυτός και το σταρ σύστεμ ξεκινάει από αυτόν. Οι εχθροί του τον αποκαλούν Vaselino αντί για Valentino γιατί βάζει πολύ τζελ στα μαλλιά και τα κολλάει προς τα πίσω.

Αλλά ενώ καλπάζει προς τη δόξα και τα πλούτη η προσωπική του ζωή είναι σκέτη αποτυχία. Παντρεύεται με την όμορφη Τζιν Ακερ και χωρίζουν το ίδιο βράδυ του γάμου τους. Ερωτεύεται τρελά μια χορεύτρια, την Νατάσα Ραμπόβα η οποία τον κατηγορεί ότι προτιμάει τις αντρικές συνευρέσεις και τον χωρίζει. Ο Βαλεντίνο έχει πράγματι κάτι το θηλυκό πάνω του, βάφεται στην οθόνη αλλά και στην καθημερινή του ζωή, κολλάει με γυναικωτό τρόπο τα μαλλιά του με μπόλικο τζελ, φοράει χρυσά κοστούμια. Αλλά αυτή ακριβώς η αμφισημία είναι που ξετρελαίνει τις γυναίκες που τον ακολουθούν σαν υστερικές για ένα αυτόγραφο

Ο Τύπος της εποχής οργιάζει, τον αποκαλούν διεστραμμένο, ομοφυλόφιλο, ανίκανο σεξουαλικά αλλά όλα αυτά μαζί είναι που κάνουν την επιτυχία του. Χιλιάδες θεατές στριμώχνονται για να δουν τις ταινίες του, για

Keywords
Τυχαία Θέματα