Το θλιβερό δίδυμο Παπανδρέου – Γερουλάνου

Κυριακή των Βαΐων χθες. Ένας ιερέας, στην Ανάληψη Βριλησσίων ο πατήρ Ιωάννης στο σύντομο κήρυγμά του λέει μεταξύ άλλων:

«Δεν πολιτικολογώ αλλά οι πολιτικοί πρέπει να δουν που έφεραν το λαό μας. Οικογένειες που ως χθες ζούσαν με απόλυτη αξιοπρέπεια και εντιμότητα, που εργάζονταν σύμφωνα με τους νόμους και την ηθική βρέθηκαν εξαιτίας των όσων έπραξαν οι πολιτικοί στο χάος και σήμερα δεν έχουν ούτε τα χρειώδη για το πασχαλινό τραπέζι. Σας παρακαλώ ό,τι μπορείτε για φαγητό και για λίγο κρέας την ημέρα του Πάσχα».

Ρίξαμε μια ματιά στην Εκκλησία. Δεν υπήρχαν πολιτικοί. Πέρυσι υπήρχαν.

Και πρόπερσι και πιο πίσω όλες τις χρονιές.

Και θυμηθήκαμε την εξομολόγηση ενός πολιτικού κυβερνητικού Κόμματος που εκλέγεται στη Β’ Αθηνών:

«Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε γι΄αυτό μιλάμε στα κανάλια και στα ραδιόφωνα. Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος. Στο δρόμο κυκλοφορώ με ένα σαράβαλο που έχει σπασμένο τζάμι και δύσκολα με αναγνωρίζουν».

Ύστερα θυμηθήκαμε το βράδυ της Παρασκευής. Ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Γερουλάνο να κάθονται ώρες και να τρώνε και να κουβεντιάζουν σε εστιατόριο των Βορείων Προαστείων. Σε ένα θλιβερό θέαμα από κάθε πλευρά. Εκεί τους βρήκαμε με τον Νίκο Καραμανλή όταν πήγαμε σε μια επαγγελματική συνάντηση.Μέχρι πολύ μετά τα μεσάνυχτα που φύγαμε εκεί κάθονταν. Δεν τους πλησίασε, δεν τους χαιρέτισε ούτε ένας. Μα ούτε ένας. Ούτε εμείς φυσικά.

Μη ξεγελιέστε όμως. Ελέγχουν ακόμα την κατάσταση. Μια ματιά τριγύρω στις τηλεοράσεις θα σας πείσει. Το σύστημα κρατάει. Το πρωί ο στρουμπουλούλης από την …κακοπέραση Αναγνωστάκης στο ΜΕΓΚΑ κάτι πάει να πει στον Άδωνη και εκείνος τον ρωτάει «με ποια προσόντα μπαστακώθηκε τόσα χρόνια στο ΜΕΓΚΑ;». Το βράδυ ο κροίσος του χρήματος Γιώργης Τράγκας με συναδέλφους του (Βάσια Τριφύλη) κλπ κάνει …αντίσταση υπέρ των φτωχών. Βάφονται τα αυγά των φτωχών με τις… των κροίσων;

Keywords
Τυχαία Θέματα