Σε ρόλο οδοντιάτρου των φυλακών, ο π. δήμαρχος Θεσσαλονίκης…

Ρόλο οδοντιάτρου στις φυλακές Διαβατών επιθυμεί να αναλάβει ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Θέλοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους συγκρατούμενους του ζήτησε από τον διευθυντή των φυλακών να βοηθήσει στο οδοντιατρείο.

Ο ίδιος θέλει να γεμίσει τον χρόνο του και να επιστρέψει στο αρχικό του επάγγελμα, την οδοντιατρική. Όπως δήλωσε στην «Κ» η Ελένη Παπαγεωργοπούλου έχει κάνει αίτηση για να εργαστεί στο οδοντιατρείο των Φυλακών ο σύζυγος της προς την διεύθυνση των

φυλακών. «Υπάρχει οδοντιατρείο στις φυλακές όπου λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα. Ο σύζυγος μου έκανε αίτηση στις φυλακές και το συμβούλιο θα την εγκρίνει ή θα την απορρίψει».

Ο τέως δήμαρχος είναι έγκλειστος από τις 27 Φεβρουαρίου μετά την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης και επιθυμεί να γίνει εθελοντής οδοντίατρος.

Άγνοια για το θέμα δήλωσε στην «Κ» ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Α.Δεβαλιώτης «Είναι μια πληροφόρηση που δεν ευσταθεί δεν υπάρχει κάτι επισήμως.Δεν υπάρχει γραπτώς αίτημα από τον διευθυντή των φυλακών».

Το ενδιαφέρον του κ. Παπαγεωργόπουλου για την θέση του οδοντιάτρου των φυλακών πληροφορήθηκε όπως ανέφερε ο κ. Δεβαλιώτης από τους δημοσιογράφους ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να ζητείται η άποψη του οδοντιατρικού συλλόγου για ένα οδοντίατρο που δεν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα. « Ο κ.Παπαγεωργόπουλος είναι ένας έγκριτος οδοντίατρος αλλά δεν είναι μέλος του οδοντιατρικού συλλόγου, δεν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα».

Την πρόθεση του να βοηθήσει μόνο εθελοντικά στο οδοντιατρείο των φυλακών τόνισε η σύζυγος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου . «Εθελοντικά θα προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως κάνουν πολλοί συνταξιούχοι».

Ωστόσο, προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να δοθεί άδεια από την διεύθυνση των φυλακών . Στην περίπτωση της «εθελοντικής εργασίας» ο οδοντιατρικός σύλλογος τάσσεται υπέρ της προσφοράς και όπως δήλωσε ο κ. Δεβαλιώτης «Είμαστε υπέρ του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στους πολίτες. Εφόσον ερωτηθούμε επίσημα θα απαντήσουμε για το αίτημα του κ. Παπαγεωργόπουλου».

Πηγή: www.karfitsa.gr


Keywords
Τυχαία Θέματα