Το «σύνδρομο της αγαμίας» μαστίζει την Ιαπωνία!

Το σεξ σίγουρα αποτελεί ένα βασικό κομμάτι στην καθημερινότητα κάθε ενήλικα. Σε κάθε σχέση παίζει τον πρωταρχικό ρόλο και είναι αυτό που εξασφαλίζει στο ζευγάρι καλύτερη διάθεση, ευεξία και αισιοδοξία. Σίγουρα δεν πέθανε κανείς από την έλλειψη σεξ αλλά και η αποχή από αυτό δεν είναι σε κανενός τις προτιμήσεις… ή όχι;

Σύμφωνα με έρευνα του JFPA το 2011, εκατομμύρια νέοι Γιαπωνέζοι δεν παντρεύονται, δεν κάνουν σχέσεις, δεν ενδιαφέρονται καν για το σεξ! Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν «Τα ΝΕΑ», το 45% των γυναικών ανάμεσα στις ηλικίες 16-24 απέχει από το σεξ , πολλές από αυτές μάλιστα το περιφρονούν.

Επίσης, αδιάφορο δηλώνει και το ένα τρίτο των ανδρών. Η ίδια έρευνα κατέδειξε ότι το 49% των ανύπαντρων γυναικών και το 61% των ανύπαντρων ανδρών, ηλικίας 18-34, δεν έχουν κανένα ρομαντικό ή σεξουαλικό δεσμό.

Οι νέες Γιαπωνέζες είναι φιλόδοξες, είναι επαγγελματικά πετυχημένες και δεν καταδέχονται να θυσιάσουν την καριέρα τους στο όνομα του παλαιομοδίτικου συστήματος, που θέλει τη γυναίκα κλεισμένη στο σπίτι.

Από την άλλη, ούτε το περιστασιακό σεξ τις προσελκύει. «Πολλά μπλεξίματα», εξομολογείται στην «Γκάρντιαν» η 32χρονη Τομίτα, η οποία αποφεύγει τους ρομαντικούς δεσμούς και προτιμά να αφοσιώνεται στο επάγγελμά της και να διασκεδάζει ψωνίζοντας με τις φίλες της. Η 22χρονη Ασάντα, απόφοιτος Οικονομικών, τα τελευταία τρία χρόνια έχει κόψει τα ραντεβού, δεν της λείπουν ούτε οι σχέσεις ούτε το σεξ ούτε οποιαδήποτε σωματική επαφή.

Οι νέοι Γιαπωνέζοι, πιεσμένοι από το βαθιά ριζωμένο κλισέ που θέλει τον άνδρα κολόνα του σπιτιού, κάνουν τη δική τους επανάσταση. Αρνούνται τους σοβαρούς δεσμούς και όταν πλήττουν με τις περίπλοκες τακτικές που οδηγούν μια κοπέλα στο κρεβάτι, απλώς στρέφουν τις ανάγκες τους αλλού. Στην τεχνολογία.

Αποσύρονται από την κοινωνική ζωή και αρκούνται στις εικονικές συνουσίες στο Διαδίκτυο, στην έξαρση μέσα από βιντεοπαιχνίδια και στην ψυχαγωγία των κόμικς Μάνγκα.

Η Ανίτα Ράνι, δημοσιογράφος του BBC, που έχει ετοιμάσει ένα σχετικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «No sex please, we ‘re Japanese», δηλώνει ότι οι νέοι άνδρες έχουν «αυτοευνουχιστεί».

The post Το «σύνδρομο της αγαμίας» μαστίζει την Ιαπωνία! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα