Η ληστεία του αιώνα στη Λιβύη με λεία… 54 εκ. δολάρια!

Λιβυκά δηνάρια και ξένα νομίσματα αξίας που υπερβαίνει τα 54 εκ. δολάρια, ήταν η λεία που απέφερε στους δράστες, η ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, σ’ ένα φορτηγάκι χρηματαποστολής στη Σύρτη.

Όπως μετέδωσε το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων LANA, «το φορτηγάκι της χρηματαποστολής δέχθηκε επίθεση από δέκα βαριά οπλισμένους άνδρες (…) που έκλεψαν ένα χρηματικό ποσό 53 εκατ. λιβυκών δηναρίων” (42 εκατ. δολάρια) και το ισόποσο άνω των 12 εκατ. δολαρίων σε αμερικανικά νομίσματα και σε ευρώ». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία επικαλείται έναν εργαζόμενο

του καταστήματος της λιβυκής κεντρικής τράπεζας στη Σύρτη, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο φορτηγάκι, τα χρήματα είχαν μεταφερθεί από την Τρίπολη στη Σύρτη αεροπορικώς.

Το φορτηγάκι της χρηματαποστολής δέχθηκε την επίθεση στην οδό ανάμεσα στο αεροδρόμια και την πόλη, που βρίσκεται σε απόσταση 500 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, πρόσθεσε το πρακτορείο χωρίς να διευκρινίσει αν η επίθεση προκάλεσε θύματα. Μόνον ένα αυτοκίνητο ασφαλείας συνόδευε το φορτηγάκι και οι φρουροί «δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στους δέκα επιτιθέμενους», εξήγησε η πηγή.

The post Η ληστεία του αιώνα στη Λιβύη με λεία… 54 εκ. δολάρια! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα