Το κλείσιμο του ξενοδοχείου Ζενίθ ζητά η Περιφέρεια Αττικής

Επείγον αίτημα απηύθυνε η Περιφέρεια Αττικής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και τον ΕΟΤ, για το κλείσιμο του ξενοδοχείου «Ζενίθ» που βρίσκεται στην περιοχή της Ομόνοιας, εξαιτίας των επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία συνθηκών υπό τις οποίες λειτουργεί.

Έπειτα από έλεγχο που διενήργησε η υγειονομική Υπηρεσία διαπίστωσαν

ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο ξενοδοχείο είναι «άθλιες, απαράδεκτες και επικίνδυνες για τη Δημόσια Υγεία».

Η έκθεση αυτή της Περιφέρειας Αττικής με τα ευρήματα των ελέγχων απεστάλη στον ΕΟΤ, αρμόδια υπηρεσία για την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του ξενοδοχείου, με την επισήμανση μάλιστα ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, ενώ ζήτησαν την ποινική δίωξη των ιδιοκτητών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει η Περιφέρεια, πρόκειται για ξενοδοχείο το οποίο χρησιμοποιούν συνήθως μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα διαμονής στη χώρα και χρήστες ουσιών, των οποίων όμως η υγεία κινδυνεύει άμεσα από μολυσματικές ασθένειες, λόγω της μη τήρησης των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός: «Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής συνεχίζουν καθημερινά τους υγειονομικούς ελέγχους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Όπου εντοπίζονται κτίρια, στα οποία δεν εξασφαλίζεται η ατομική υγεία και αξιοπρέπεια των ανθρώπων και τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, οι ενέργειες της Περιφέρειας είναι άμεσες προς κάθε αρμόδια αρχή», ενώ συνέχισε λέγοντας: «Στόχος μας, η αναβάθμιση της περιοχής του ιστορικού κέντρου με τον περιορισμό των εστιών μόλυνσης, υποβάθμισής και απαξίωσής του».

The post Το κλείσιμο του ξενοδοχείου Ζενίθ ζητά η Περιφέρεια Αττικής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα