Το κίνημα «Σάρα» ξεπέρασε την ΚΕΔΕ

Του Γιάννη Σπ. Παργινού

Ο τραγικός θάνατος της Σάρας, της 13χρονης μαθήτριας από την Σερβία, από αναθυμιάσεις που προήλθαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι, – σε μια φτωχογειτονιά της Θεσσαλονίκης – , στάθηκε αφορμή για καινοτόμες πρωτοβουλίες στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης.! Της διοίκησης που βρίσκεται πιο κοντά στο πολίτη.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου, Στέλιος Μποζίκης, δηλώνει έτοιμος να πληρώσει το ρεύμα των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών του, ώστε να μην μείνουν οικογένειες στο κρύο και το σκοτάδι ημέρες

εορτών.

Το παράδειγμα του δημάρχου Ζακύνθου ακολουθούν κι άλλοι τέσσερεις συνάδελφοί του. Την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν 4 δήμαρχοι, προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέψει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εφόσον οι δήμοι έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα, να γίνει τακτοποίηση οφειλών και κάλυψη του κόστους επανασύνδεσης του ρεύματος στους αδύναμους.

Οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, στην επιστολή που έστειλαν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα νοικοκυριά, επεξηγούν ότι, «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ανθρώπινων τραγωδιών.
Παρά τις συστηματικές μας προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αδιέξοδο ανέργων συμπολιτών μας, οι οποίοι αδυνατούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να ζουν χωρίς ηλεκτροδότηση μέσα στο χειμώνα».

Γι’ αυτό, «πέρα και πάνω από ιδεολογίες, τα κόμματα και τις σκοπιμότητές τους αισθανόμαστε τη βαρύτατη ηθική υποχρέωση να παρέμβουμε για να ανακουφίσουμε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».
Σήμερα, θα ακολουθήσει συνάντηση του υπουργού και υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και Ασημάκη Παπαγεωργίου, της διοίκησης της ΔΕΗ και εκπροσώπων της ΚΕΔΕ .

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να ζητήσουν:

1) Τη νομοθετική ρύθμιση που ζητούν με την επιστολή τους οι τέσσερεις δήμαρχοι ώστε να μπορεί να εγκριθούν σχετικά κονδύλια από το Ελεγκτικό Συνέδριο
2) Χρηματοδότηση των δήμων ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τέτοιου είδους έξοδα
Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι τα όσα συμβαίνουν με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν «χτυπήσει» και τους δήμους και στο θέμα των εσόδων τους, καθώς η αδυναμία πληρωμής τους από τους καταναλωτές σημαίνει ότι και οι ΟΤΑ χάνουν πόρους από τα δημοτικά τέλη.

Παράλληλα, οι δήμαρχοι παρουσιάζονται ολίγον τι υποψιασμένοι και καχύποπτοι καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί εν μέσω κατακραυγής της κοινής γνώμης να τους πετάξει την «καυτή πατάτα» των διακοπών ρεύματος της επιχείρησης που τις τελευταίες ημέρες έχει οδηγήσει συνανθρώπους μας ακόμη και στο θάνατο, με αποκορύφωμα την υπόθεση-σύμβολο της 13χρονης Σάρας στη Θεσσαλονίκη.

The post Το κίνημα «Σάρα» ξεπέρασε την ΚΕΔΕ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα