Το ΙΚΑ πλήρωσε την κηδεία και τη… σύνταξή του για άλλα τρία χρόνια!

Η κόρη ενός συνταξιούχου, η οποία εξακολουθούσε να εισπράττει κανονικά τη σύνταξη του πατέρα της ακόμα και τρία χρόνια μετά από το θάνατό του, καταδικάστηκε σε δυόμιση χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Καβάλας.

Ο συνταξιούχος απεβίωσε το Δεκέμβριο του 2006 και τότε το ΙΚΑ είχε καταθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό τα έξοδα για την κηδεία του! Έναν μήνα αργότερα και επί τρία συναπτά έτη, η σύνταξή

του καταβαλλόταν ανελλειπώς με αποτέλεσμα η κόρη του, η οποία είχε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό, να την εισπράττει κανονικά.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται στις 10.000 ευρώ και όταν το ΙΚΑ διαπίστωσε το πρόβλημα ζήτησε από την κόρη του συνταξιούχου να επιστρέψει το ποσό, εκείνη το δέχθηκε και προχώρησε σε συμφωνία με το ΙΚΑ για τη ρύθμιση της αποπληρωμής. Το ΙΚΑ, επίσης, δέσμευσε τον εν λόγω λογαριασμό αλλά μέσα σε αυτόν υπήρχαν μόλις 10 ευρώ.

Η υπεράσπιση της κατηγορουμένης δήλωσε πως στο λογαριασμό αυτό καταθέτονταν και μετοχές από μερίσματα που είχε στην κατοχή του ο συνταξιούχος με αποτέλεσμα η οικογένειά του να πιστεύει πως επρόκειτο για αυτά, με δεδομένο ότι ο θάνατος είχε δηλωθεί κανονικά και ο συνταξιούχος θα έπρεπε να είχε διαγραφεί αυτόματα από τα μητρώα όσων λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη από το ΙΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα