Alpha Διεθνών αγορών: «Βλέπει» το ευρώ μεταξύ 1,30 και 1,38 δολαρίων

Μεταξύ 1,30-1,38 δολάρια θα κυμανθεί το ευρώ κατά το α΄εξάμηνο σύμφωνα με ανάλυση του τμήματος Διεθνών αγορών της Alpha Bank, ενώ μακροπρόθεσμα ( έως 12 μήνες) αναμένεται να υποχωρήσει έως και 1,28.

Αναλυτικά, το τμήμα Διεθνών αγορών αναφέρει ότι,

« Η προοπτική διατήρησης της αναπτυξιακής υπεροχής των ΗΠΑ έναντι της Ευρωζώνης αποτελεί αρνητικό παράγοντα για το ευρώ. Λαμβάνοντας υπόψη τη δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ

ότι το επίπεδο του ευρώ αποτελεί σημαντική παράμετρο για το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη εκτιμούμε ότι ενδεχόμενη ενίσχυσή του περί την περιοχή των $1,4000 συνδυαστικά με την εκτίμηση για περαιτέρω αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων και επιδείνωση της προοπτικής της οικονομίας της Ευρωζώνης, δεν αποκλείεται η ΕΚΤ να προβεί σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της στάσης. Ενδεχόμενη επάνοδος στο προσκήνιο της ανησυχίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη σε συνδυασμό με περιορισμό της διάθεσης για ανάληψη κινδύνου θα προκαλέσει εκ νέου πιέσεις στο ευρώ. Πιθανή ενίσχυση της εκδήλωσης ανησυχίας για τις αρνητικές επιπτώσεις της ισχυροποίησης του ευρώ στην ανταγωνιστικότητα χωρών κυρίως του νότου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει παράγοντα πίεσης για το ευρωπαϊκό νόμισμα. Αξίζει να επισημάνουμε τη διάσταση απόψεων μεταξύ ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με το εάν το ευρωπαϊκό νόμισμα έχει ισχυροποιηθεί αρκετά και διαμορφώνεται σε υπερτιμημένα επίπεδα.

Τα ανωτέρω καθιστούν πιθανή τη διακύμανση του ευρώ εντός εύρους τιμών ($1,3000-1,3800) κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου για να υποχωρήσει περί την περιοχή των $1,2800 σε ορίζοντα 12 μηνών. Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία (24-25 Φεβρουαρίου) και η σύσκεψη της ΕΚΤ στις 7 Μαρτίου, συνιστούν τα σημαντικότερα προγραμματισμένα γεγονότα στο εγγύς μέλλον.

Για τα υπόλοιπα νομίσματα, οι προβλέψεις της Alpha είναι οι εξής :

ΔΟΛΑΡΙΟ ΗΠΑ
*Παράγοντας στήριξης για το δείκτη δολαρίου ΗΠΑ η διατήρηση ήπιας αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας των
ΗΠΑ. Αντίθετα, αρνητικό αντίκτυπο στο δείκτη δολαρίου εξακολουθεί να έχει η άσκηση ιδιαιτέρως επεκτατικής
νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
ΓΙΕΝ
* Η προσδοκία για άσκηση περισσότερο επεκτατικής νομισματικής πολιτικής από τις ιαπωνικές αρχές εξακολουθεί να
επηρεάζει καθοδικά το γιεν.
ΣΤΕΡΛΙΝΑ
* Η διατήρηση της ανησυχίας για την προοπτική της οικονομίας και ο ενδεχόμενος περιορισμός του ενδιαφέροντος για
τοποθετήσεις σε περιουσιακά στοιχεία Μ. Βρετανίας επιδρούν αρνητικά στη στερλίνα.
ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ
* Η ενίσχυση της διάθεσης για ανάληψη κινδύνου και ο περιορισμός των ανησυχιών για τις επιπτώσεις της κρίσης
χρέους στην Ευρωζώνη ευνόησαν την ισοτιμία ευρώ/ελβετικό φράγκο.

The post Alpha Διεθνών αγορών: «Βλέπει» το ευρώ μεταξύ 1,30 και 1,38 δολαρίων appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα