Το εξώδικο των φαρμακοποιών στον ΕΟΠΠΥ


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) έστειλε εξώδικο στον ΕΟΠΠΥ ,διαμαρτυρόμενος καθώς δεν έχουν εξοφληθεί οι φαρμακοποιοί για τον περασμένο Οκτώβρη.Το οφειλόμενο ποσό φτάνει τα 250 εκατομμύρια ευρώ και ο Οργανισμός υποχρεούται να αποπληρώνει τις οφειλές του προς όλους τους παρόχους υπηρεσιών υγείας μέσα σε 60 ημέρες.

Οι φαρμακοποιοί

επισημαίνουν ότι από τη στιγμή που θα παρέλθει η σχετική ημερομηνία(10 Ιανουαρίου),διεκδικούνται και τόκοι υπερημερίας.
Στο εξώδικο η διοίκηση του ΠΦΣ αναφέρει:«Η παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας καθιστά αδύνατο για κάθε φαρμακοποιό να ρυθμίσει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να καθίσταται μετέωρη και εν αμφιβόλω η επιβίωση του φαρμακείου του».
Σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ αναφέρει ότι η αποπληρωμή των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ αποτελεί δικαίωμα όλων των παρόχων υγείας, απαντώντας έτσι στις αιτιάσεις των τελευταίων ημερών από τους προμηθευτές υλικών, τους ιδιοκτήτες κλινικών, τους εργαστηριακούς γιατρούς και άλλους παρόχους του Οργανισμού για ευνοϊκή μεταχείριση του φαρμακευτικού κλάδου ως προς την εξόφληση των χρεών αλλά και το ύψος του «κουρέματος» στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Οι εκπρόσωποι του κλάδου αναφέρουν:«Η εξόφληση μέρους των παλαιών χρεών των φαρμακοποιών, έγινε με νομοθετική ρύθμιση (ν. 4038/2012) που αφορούσε όλους τους παρόχους Υγείας. Ωστόσο, οι Φαρμακοποιοί ήταν οι μοναδικοί οι οποίοι τεχνικά ήταν έτοιμοι προς πληρωμή , διότι η όλη διαδικασία (υπογραφή δηλώσεων και αποδοχή έκπτωσης ) είχε ολοκληρωθεί και η εκκαθάριση είχε ήδη γίνει από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασία Συνταγών».

Keywords
Τυχαία Θέματα