Η ιστορία της Στέφκας των φαναριών

Η Στέφκα των φαναριών, έτσι ήταν γνωστό το κορίτσι το οποίο ζητιάνευε στα φανάρια της οδού Λαγκαδά και συγκεκριμένα λίγο πιο κάτω από τον Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη. Η σωρός του άτυχου κοριτσιού που έπεσε θύμα τροχαίου την περασμένη εβδομάδα παραμένει μέχρι σήμερα στα αζήτητα του νεκροτομείου. Οι αρχές εκτιμούν ότι η υπόθεση-θρίλερ αναμένεται να οδηγήσει στην εξιχνίαση του κυκλώματος εμπορίας και εκμετάλλευσης παιδιών της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα,

μαζί με τη Στέφκα στο ίδιο πόστο ζητιάνευε ένα αγόρι με το όνομα Νικόλας, ο οποίος δήλωνε αδελφός της, καθώς επίσης και τρία ακόμη ανήλικα παιδιά και μία έγκυο από τη Βουλγαρία η οποία παρουσιαζόταν ως θεία ή μεγαλύτερη αδελφή των παιδιών.

Του αγνώστου ταυτότητας κοριτσάκι σκοτώθηκε από λεωφορείο ενώ έκανε ποδήλατο το οποίο είχε βρει στα σκουπίδια. Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη τη περασμένη Τρίτη και τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονταν στο ίδιο πόστο εκείνη την ημέρα είπαν ότι δεν πρόσεξαν τι ακριβώς έγινε διότι δούλευαν. Την επόμενη ημέρα εμφανίστηκε στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς μία μυστηριώδης γυναίκα γύρω στα πενήντα, η οποία δήλωσε πως ήταν η γιαγιά του κοριτσιού και επέδειξε διαβατήριο με τη φωτογραφία και τα στοιχεία της. Έπειτα από το περιστατικό οι αστυνομικοί έστειλαν τα στοιχεία για ταυτοποίηση στις βουλγαρικές αρχές, οι οποίες αποκάλυψαν ότι αντιστοιχούν σε ένα άλλο κορίτσι που ζει σε ένα χωριό λίγο πιο έξω από τη Σόφια.

Η μυστηριώδης γυναίκα στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι το διαβατήριο ήταν πλαστό και υποστήριξε ότι είναι απλώς μία μακρινή συγγενής του κοριτσιού κατέχοντας μόνο μία βεβαίωση υπογεγραμμένη από τη δήθεν μητέρα του κοριτσιού, με την οποία της δινόταν η άδεια να συνοδεύει τη Στέφκα εκτός Βουλγαρίας. Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς σύμφωνα με την αστυνομία η μητέρα του ζει στη Γαλλία. Οι ελληνικές αρχές έστειλαν χθες μήνυμα στην Ιντερπόλ αναζητώντας την αληθινή ταυτότητα της 11χρονης. Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή καθώς ερευνάται πλέον η ύπαρξη δικτύου εκμετάλλευσης παιδιών από τη Βουλγαρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα