Το ΔΝΤ ανησυχεί για τις «καθυστερήσεις» των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, τόνισε ότι το ΔΝΤ ανησυχεί για τις «καθυστερήσεις» των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ότι οι συζητήσεις με τους επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης επικεντρώνονται στην προσπάθεια «επιτάχυνση των προσπαθειών», χωρίς ωστόσο να δίνει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Ράις αναφορικά με την πρόοδο των συνομιλιών αρκέστηκε στο να σημειώσει ότι «πρέπει να επιλυθούν κάποια ζητήματα, αλλά στόχος του

Ταμείου είναι η επίτευξη συμφωνίας», ενώ αναφορικά με το χρηματοδοτικό κενό, που αποτελεί επίμαχο ζήτημα των διαπραγματεύσεων, υποστήριξε ότι είναι νωρίς να εισέλθει σε λεπτομέρειες, προσθέτοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα διαδραματίσουν ρόλο μια σειρά θεμάτων, όπως είναι το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Τέλος, ο κ. Ράις δεν θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Financial Times» ότι το ΔΝΤ εκτιμά πως οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται σε 20 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου εξέφρασε την ελπίδα του ότι πρόκειται για την τελευταία αποστολή της Τρόικα στην Ελλάδα.

The post Το ΔΝΤ ανησυχεί για τις «καθυστερήσεις» των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα