Την κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου υπερψήφισε η Βουλή

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου, ο επανέλεγχος των προσλήψεων πρώην συμβασιούχων καθώς και η εισαγωγή συστήματος αξιολόγησης στο Δημόσιο, με προκαθορισμένες βαθμολογικές ποσοστώσεις.

Ο επανέλεγχος των προσλήψεων πρώην συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο θα οδηγεί σε

απόλυση εάν και εφόσον διαπιστωθεί παράτυπη πρόσληψη «με υπαιτιότητα του συμβασιούχου» και όχι στην περίπτωση που η σύμβασή του μετατράπηκε «αορίστου χρόνου», μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, δια στόματος Παναγιώτη Λαφαζάνη κατήγγειλε «τα συνεταιράκια της κυβέρνησης που είναι έτοιμα να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο διάλυσης της δημόσιας διοίκησης και παράδοσης μεγάλου μέρους σε ιδιωτικά συμφέροντα». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ως «σκανδαλώδη» την επίμαχη τροπολογία η οποία, όπως είπε, αφορά πρόστιμα και χαρίζει εκατοντάδες εκατομμυρίων σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

«Δεν έχετε δικαίωμα να μετατρέψετε σε μαχητές τριγωνικές συναλλαγές που έχουν σκοπό την μεταφορά κερδών και εισοδημάτων με σκοπό την φοροδιαφυγή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης, ενώ καταφέρθηκε επίσης κατά της τροπολογίας με την οποία απαλλάσσονται από τον Ειδικό Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός του Αεροδρομίου Αθηνών.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την τροπολογία της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Παπακώστα, για εξαίρεση των εγκύων γυναικών (και όσων βρίσκονται σε λοχεία, μέχρι 18 μήνες μετά τον τοκετό) από την απόλυση που προβλέπει το νομοσχέδιο για τους εργαζομένους αορίστου χρόνου των καταργούμενων οργανισμών, ενώ εμφανίστηκε θετικός και σε πρότασή της για αναδρομική εξαίρεση των εγκύων και των γυναικών σε λοχεία από το καθεστώς της διαθεσιμότητας, για όσες γυναίκες υπήχθησαν σ’ αυτό βάσει του σχετικού νόμου του 2013.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, αντίθετα με την υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ψήφισε «παρών» στην τροπολογία με την οποία επιτρέπονται κατά την προεκλογική περίοδο που ακολουθεί, οι απολύσεις ή οι τακτοποιήσεις υπαλλήλων που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα από το 2013. Ο κ. Κακλαμάνης είχε χαρακτηρίσει «σκανδαλώδη και φωτογραφική» τη συγκεκριμένη διάταξη τροπολογίας με την οποία μετατάσσονται μόνιμοι ή αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ σε προσωποπαγείς θέσεις άλλων ΟΤΑ, με χρονοδιάγραμμα 5 ημερών από πλευράς ΑΣΕΠ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ καταψήφισαν όλες τις διατάξεις του νομοσχεδίου, εκτός από δύο βουλευτικές τροπολογίες. Η Δημοκρατική Αριστερά υπερψήφισε την κατάργηση οκτώ από τους 23 φορείς, με μόνη απόκλιση εκείνη του βουλευτή της, Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος υπερψήφισε την κατάργηση του Οργανισμού Κωπαΐδος και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Την κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου υπερψήφισε η Βουλή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα