Αυξάνονται οι νεκροί από τις συγκρούσεις στη Βενεζουέλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν στο Καράκας της Βενεζουέλας, μεταξύ διαδηλωτών και στρατιωτών, προκαλώντας τον θάνατο 3 ακόμα ανθρώπων, γεγονός που αυξάνει τον αριθμό των νεκρών σε ένα μήνα, στους 25.

Πρόκειται όπως μετέδωσαν τα ξένα ΜΜΕ, πρόκειται για έναν αστυνομικό και δύο πολίτες οι οποίοι πυροβολήθηκαν σε ξεχωριστά επεισόδια στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το Reuters, xιλιάδες υποστηρικτές

και αντίπαλοι του προέδρου, Νικολά Μαδούρο, βγήκαν στους δρόμου της πρωτεύουσας σε διαφορετικές διαδηλώσεις.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν μέλη της Εθνοφρουράς εμπόδισαν διαδηλωτές να φύγουν από το την περιοχή Πλάζα της Βενεζουέλας με κατεύθυνση προς τα γραφεία του κρατικού επιτρόπου προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη. Φοιτητές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας ανταπέδωσαν με χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο ότι δεκάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την περιοχή τραυματισμένοι. Επεισόδια σημειώθηκαν και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

«Θα λάβω δραστικά μέτρα κατά αυτών που επιτίθενται και σκοτώνουν ανθρώπους», είπε εξαγριωμένος ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Μιλώντας στο ΒΒC, διαδηλωτές ανέφεραν ότι είναι ενωμένοι κάτω από την ιδέα της αλλαγής του καθεστώτος στη Βενεζουέλα σύντομα. Ωστόσο επισήμαναν ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με ειρηνικά μέσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θητεία του Μαδούρο λήγει το 2019.

The post Αυξάνονται οι νεκροί από τις συγκρούσεις στη Βενεζουέλα (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα