Την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης

Την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μιλώντας την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τα κόμματα της κυβέρνησης ότι υπονομεύουν με την ακραία τους πολιτική, την ουσιαστική μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα που θα μπορούσε να συμβάλλει στην έξοδο της χώρας

από την κρίση και το Μνημόνιο.

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη «αλλαγής πολιτικών», «όχι για να ξηλωθεί το πρόγραμμα προσαρμογής, ούτε για να διαγραφεί δήθεν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους με απόφαση της ελληνικής Βουλής, αλλά για να αλλάξουν τα μέτρα λιτότητας, να συνδεθεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής με την ανάπτυξη και τη δημιουργία ασπίδας κοινωνικής υποστήριξης. Μπορεί να δοθεί προτεραιότητα στην πραγματική ανασυγκρότηση του κράτους και της οικονομίας. Μια άκαμπτη δογματική προσέγγιση, με αυταρχικές εκφάνσεις και πρακτικές, δεν συνιστά επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Δεν οδηγεί πουθενά η λογική της επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος με κάθε κόστος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ακόμη ο κ. Κουβέλης αφού ξεκαθάρισε πως ποτέ η ΔΗΜΑΡ δεν υποτίμησε τις διαπραγματευτικές δυσκολίες, τόνισε πως θεωρεί ωστόσο ότι είναι εφικτή μια διαφορετική διαπραγματευτική στάση από την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα