Την ισχυρότερη μνήμη στο ζωικό βασίλειο έχουν τα δελφίνια!

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να λέμε έχει «μνήμη ελέφαντα» μιλώντας για κάποιον που έχει πολύ ισχυρή μνήμη ωστόσο επιστήμονες υποστηρίζουν πως μετά τον άνθρωπο τα δελφίνια είναι τα ζώα με την ισχυρότερη μνήμη.

Σύμφωνα με tanea.gr Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα δελφίνια διαθέτουν τη μεγαλύτερη μνήμη μεταξύ των μη ανθρώπινων οργανισμών και έχουν τη δυνατότητα να θυμούνται τους συντρόφους

τους ακόμη και 20 χρόνια μετά τον χωρισμό τους, κάτι που δεν συμβαίνει, ίσως, σε όλους τους ανθρώπους.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Proceedings of the Royal Society B» εξέτασε 56 δελφίνια που βρίσκονταν σε καθεστώς αιχμαλωσίας και άλλαξαν έξι διαφορετικούς ζωολογικούς κήπους και ενυδρεία στις ΗΠΑ.

Ορισμένα από αυτά είχαν συμβιώσει για κάποιο χρονικό διάστημα και οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Σικάγου πρόβαλαν ηχογραφημένα σφυρίγματα μέσα στο νερό από το καθένα και κατέγραψαν τις αντιδράσεις των υπολοίπων.

«Οταν οι ήχοι ήταν οικείοι, τα δελφίνια πλησίαζαν πιο κοντά και στέκονταν για περισσότερη ώρα » λέει ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Τζέισον Μπρακ.

Ο ίδιος ανέφερε, ως χαρακτηριστική την περίπτωση δύο θηλυκών δελφινιών που είχε ονομάσει Αλι και Μπέιλι και τα οποία ανταποκρίθηκαν στους ήχους αμοιβαία κι ας είχαν περάσει 20 χρόνια από τότε που ζούσαν μαζί στη Φλόριδα.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι επειδή τα δελφίνια μετακινούνται συχνά κατά ομάδες στους ωκεανούς έχουν ανεπτυγμένη κοινωνική μνήμη παρόμοια με των ανθρώπων, των χιμπατζήδων και των ελεφάντων αλλά και χαρακτηριστικό σφύριγμα το καθένα που λειτουργεί ως ταυτότητα και ξεχωρίζει το ένα από το άλλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα