Τι συζήτησαν Σαμαράς – Βενιζέλος για τη διανομή του πλεονάσματος και τις τράπεζες

Στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο βρέθηκε η διανομή του κοινωνικού μερίσματος αλλά και το πώς θα δώσει η Βουλή το «πράσινο φως» για όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα. Από τη πλευρά της η κυβέρνηση θεωρεί ότι βάσει

της συμφωνίας που επετεύχθη με την τρόικα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στη Βουλή και οι ρυθμίσεις θα ψηφιστούν χωρίς αναταράξεις.

Μετά την συνάντηση ο κ. Βενιζέλος ερωτηθείς για το θέμα του πολυνομοσχεδίου, εάν θα έρθει στη Βουλή σε ένα άρθρο, απάντησε πως: «Θα έρθει όπως πρέπει», διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι η ρύθμιση για τις τράπεζες θα έρθει ξεχωριστά. Να σημειωθεί πως οι πρώτες σκέψεις στο Μαξίμου ήταν να περάσουν όλες οι ρυθμίσεις σε ένα άρθρο σε ένα νομοσχέδιο, τώρα εξετάζεται -με εισήγηση Βενιζέλου- να ακολουθηθεί μια πιο ελαστική διαδικασία.

Ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από την συνάντηση, ανέφερε πως «σε όλη αυτή τη δύσκολη διαπραγμάτευση συμμετείχε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία» και τόνισε πως επιβεβαιώθηκαν όσα είχαν ειπωθεί, πως δηλαδή «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας, θα υπάρξει αναπτυξιακή στροφή, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα θα αξιοποιηθεί για τη μείωση του χρέους, τη χρηματοδότηση της οικονομίας και των ταμείων, όπως και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του σπεύδοντας να σχολιάσει την συνάντηση των κ. Βενιζέλου και Σαμαρά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως: «Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε ρόλο σκηνοθέτη μιας νέας επιχείρησης εξαπάτησης του ελληνικού λαού, συναντήθηκαν αποκρύπτοντας, για άλλη μια φορά, το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας τους με τη τρόικα». Παράλληλα τόνισε για ακόμη μια φορά για το κοινωνικό μέρισμα πως: « Μοιράζουν ψίχουλα προεκλογικά, όταν προηγουμένως άρπαξαν τα καρβέλια πάνω από το τραπέζι. Οδηγούν τη χώρα σε μια νέα μνημονιακή εποχή, προωθώντας μέτρα ακόμη μεγαλύτερης μείωσης των εισοδημάτων και διάλυσης των ταμείων ασφάλισης, που διευκολύνουν τις ομαδικές απολύσεις.»

The post Τι συζήτησαν Σαμαράς – Βενιζέλος για τη διανομή του πλεονάσματος και τις τράπεζες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα