Τι λένε τα διεθή ΜΜΕ για τον «υπερκατάσκοπο» Θεόδωρο Πάγκαλο

Ευρεία έκταση στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης έχουν πάρει οι δηλώσεις του πρώην υπουργού, Θεόδωρου Πάγκαλου, με την Ελλάδα, με αμερικανικά, και όχι μόνο, ΜΜΕ να αναφέρουν ότι δεν παρακολουθούσαν μόνο οι ΗΠΑ τους συμμάχους τους, αλλά και η χώρα μας.

«Η Ελλάδα

κατασκόπευε δύο πρεσβευτές των ΗΠΑ, δηλώνει ο πρώην υπουργός, Θεόδωρος Πάγκαλος» αναφέρει το πρακτορείο Associated Press. To δημοσίευμα, το οποίο αναδημοσιεύεται από τους περισσότερους αμερικανικούς ειδησεογραφικούς ιστοτόπους, επισημαίνει ότι «πρώην υπουργός της Ελλάδας λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα που κατασκόπευε ξένους διπλωμάτες».

Ο ιστότοπος της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) σε άρθρο με τίτλο «Πάγκαλος: Κι εμείς παρακολουθούσαμε» αναφέρει ότι «δεν παρακολουθούσαν μόνο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τους συμμάχους τους». Το δημοσίευμα κάνει εκτενή αναφορά στις δηλώσεις του πρώην υπουργού, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι «διασκέδαζε» με τα αποτελέσματα των ελληνικών παρακολουθήσεων.

Ανάλογη αναφορά κάνει και η ιστοσελίδα της Die Welt επισημαίνοντας ότι ο κ. Πάγκαλος «δεν μασάει τα λόγια του». «Η Ελλάδα παρακολουθούσε αμερικανούς διπλωμάτες» επισημαίνει η ιστοσελίδα του Spiegel λέγοντας πως μόνο στην Ελλάδα δεν υπήρξε οργή για τις αποκαλύψεις, με τον Θεόδωρο Πάγκαλο να απαντά στις αμερικανικές παρακολουθήσεις «με μια παλαιά σοφία: Μπορούμε κι εμείς να το κάνουμε».

Οι δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου αναδείχθηκαν, όπως είναι φυσιολογικό και στον τουρκικό Τύπο. «Η Ελλάδα κατασκόπευε τον αμερικανό πρεσβευτή στην Τουρκία, παραδέχεται πρώην υπουργός Εξωτερικών» γράφει η ιστοσελίδα της Hurriyet.

Στο Sky News της Αυστραλίας αναφέρεται ότι «η Ελλάδα κατασκόπευε τους Αμερικανούς». Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τους συμμάχους τους, παραδέχθηκε πρώην υπουργός της Ελλάδας, έπειτα από τηυν αποκάλυψη ότι αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ήταν κέντρο παρακολουθήσεων».

Όπως είναι εμφανές, οι δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου φερνουν την Ελλάδα σε θέση… θύτη και όχι θύματος, όπως θα έπρεπε, μετά την αποκάλυψη του Spiegel ότι η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ήταν κέντρο παρακολουθήσεων…

Πηγή: Kourdistoportocali

The post Τι λένε τα διεθή ΜΜΕ για τον «υπερκατάσκοπο» Θεόδωρο Πάγκαλο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα