Τι ετοίμαζαν οι “Πυρήνες” για την Κοζάνη;

Τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων στα τρία καλάζνικοφ και στα τρία πιστόλια, αλλά – κυρίως – το τι θα δείξουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας στα ευρήματα που κατασχέθηκαν στο «ασθενοφόρο» που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους , οι ληστές της διπλής επίθεση στο Βελβεντό, περιμένουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης. Την ίδια ώρα, πέντε οχήματα που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στην περιοχή λίγη ώρα μετά τη ληστεία στο ταχυδρομείο και την τράπεζα γίνονται

φύλλο και φτερό σε μια προσπάθεια να βρεθούν πολύτιμα στοιχεία που θα δείξουν νέα πρόσωπα. Εκτός από τα παραπάνω οχήματα εξετάζεται και το βανάκι που είχαν μετατρέψει σε ασθενοφόρο οι δράστες και μέσα στο οποίο βρέθηκαν τρία καλάζνικοφ και τρία πιστόλια. Αν και επισήμως δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι πληροφορίες λένε πως στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής επικρατεί αισιοδοξία πως οι 4 συλληφθέντες θα ανοίξουν το δρόμο για την εξιχνίαση της επίθεσης στο MALL. Ίσως το μυστικό να κρύβεται στο όσα κατέγραψαν οι κάμερες στα δυο τραπεζικά υποκαταστήματα στην κωμόπολη της Κοζάνης, τα οποία συγκρίνονται με τις εικόνες με κατέγραψαν οι 500 κάμερες του εμπορικού κέντρου.

Αξίζει να τονισθεί πως οι 4 συλληφθέντες κρατούν αρνητική στάση και δεν αποκαλύπτουν ούτε τα ονόματα τους! Ο επονομαζόμενος και «τοξοβόλος» που τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, ένας επίσης καταζητούμενος για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση και δύο νεαροί φοιτητές από την Κοζάνη είναι οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Πλέον, όλα δείχνουν πως πρόκειται για ακόμη έναν πυρήνα από τη συγκεκριμένη οργάνωση που προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και για το λόγο αυτό απαλλοτριώνει τράπεζες προκειμένου να ενισχύσει το «επαναστατικό» ταμείο. Επίσης, στην Αντιτρομοκρατική είναι βέβαιοι πως εκτός από την αιματηρή ληστεία στην Πάρο τον περασμένο Αύγουστο και τη συγκεκριμένη στην κωμόπολη της Κοζάνης υπάρχουν τουλάχιστον άλλες τρεις περιπτώσεις ληστειών από άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο στη βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στην Κοζάνη ή κάποια πόλη της βορειοδυτικής Ελλάδας οι δράστες διατηρούν κρησφύγετο στο οποίο κρύβουν οπλισμό και ετοιμάζουν τα επόμενα βήματα τους. Παράλληλα, στην περιοχή έχουν μεταβεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από τους δύο νομούς, στήνουν μπλόκα και ερευνούν κάθε πληροφορία που φθάνει στα κεντρικά της Ασφάλειας. Οι πληροφορίες λένε πως οι αστυνομικοί γνωρίζουν την ταυτότητα και των υπολοίπων έξι ληστών που διέφυγαν και αναζητούνται.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα