Τι έλεγαν παραμονή Χριστουγέννων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ

Χρόνια πολλά. Και τα πολλά έχουν αξία όταν είναι καλά. Και τα καλά είναι καλά όταν τα ζει κανείς με αρχές και αξίες. Αυτό ευχόμαστε σε όλες και όλους.

Τα φετινά Χριστούγεννα βρίσκουν την Ελλάδα με πολλά αρνητικά ρεκόρ. Το χειρότερο ο εφιάλτης της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους. Ο ΕΔΟΕΑΠ ,οι Εκκλησίες, φορείς συγκεντρώνουν τρόφιμα,

είδη ρουχισμού, τα πάντα για ανέργους των χώρων αλλά και γενικότερα για έχοντες ανάγκη. Ο εφιάλτης αυτός είναι, λένε οι γνωρίζοντες, μια από τις κύριες αιτίες για μια εγκληματική πρωτιά της Ελλάδας. Την πρωτιά στις αμβλώσεις. Πρωτη στον κόσμο η Ελλάδα και περισσότερα στοιχεία μπορείτε να βρείτε στο ρεπορτάζ (Άρτζη Αθανασοπούλου) στο “Παρασκήνιο”.

Δεν είναι βέβαια η μόνη αιτία. Μαιευτήρας-γυναικολόγος μας έλεγε για επωνύμους με οικονομική άνεση που έκαναν δεκάδες αμβλώσεις. Και κάνουν ακόμα.

Αυτά γενικά. Γιατί ειδικά υπάρχουν εξαιρέσεις. Σε ορισμένα κρίσιμα Υπουργεία οι μέρες αυτές είναι…έγκυες. Αυτές τις ημέρες επιλέγουν για σκληρή εργασία κάποια “ειδικά” γραφεία. Τα αποτελέσματα φαίνονται αργότερα. Συνήθως παράγουν μεγάλα σκάνδαλα οι μέρες αυτές. Άλλαξε κάτι στα φετινά Χριστούγεννα; Θα φανεί.

Ας ρωτήσει καλού-κακού ο πρωθυπουργός σε ποιά γραφεία εργάστηκαν και εργάζονται αυτές τις ημέρες και τι παράγουν.

Έτσι για αρχή του προτείνουμε να ρωτήσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Παραμονή Χριστουγέννων όταν όλος ο κόσμος ήταν στους δρόμους τα μέλη της συνεδρίαζαν. Χθες δηλαδή.

Τι το τόσο επείγον αντιμετώπιζαν; Μήπως καθυστερημένα έψαχναν να βρουν γιατί τα γκαζάκια στο γραφείο του καθηγητή Τζουγανάτου; Αλήθεια δημοσιοποιήθηκε κάτι για την επίθεση αυτή;

Όλες αυτές οι σκέψεις μας ήρθαν γιατί χρόνια παρατηρούμε ότι την ώρα που ο κόσμος τα αφήνει όλα για να ανταλλάξει ευχές γίνονται κρίσιμες συνεδριάσεις που λίγοι τις αντιλαμβάνονται. Και συνήθως δεν είναι για το γενικό αλλά για το “ειδικό” καλό. Ναι έχουμε περιέργεια να πάρουμε τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης να δούμε ποιες ευχές καταγράφηκαν, ποιες προτάσεις, ποιες αποφάσεις. Τι θα λέγατε κύριε Πρόεδρε;

Keywords
Τυχαία Θέματα