Τι είπαν Σαμαράς-Γκιούλ

Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνομιλία των δύο αντρών που έγινε στο πλαίσιο των επαφών που είχε σε κορυφαίο επίπεδο κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας πρωθυπουργός, κράτησε μισή ώρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον Τούρκο Πρόεδρο στην προεδρική κατοικία, στην Ταράμπια της Κωνσταντινούπολης. Στη συνάντηση που ήταν κλειστή για τον Τύπο, παραβρέθηκαν επίσης και οι υπουργοί

Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου και Μπαγκίς.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Γκιούλ είπε ότι οι ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία την τελευταία δεκαετία έφτασαν τα 6,6 δις δολάρια καθιστώντας έτσι την Ελλάδα πέμπτη χώρα σε επενδύσεις στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών προχωρούν με πολύ ταχείς ρυθμούς με αποτέλεσμα ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών για το 2012 να έφτασε τα 5 δις δολάρια ενώ τόνισε ότι και αριθμός των τούρκικων επιχειρήσεων που επενδύουν στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σημαντικά.

Ο κ. Σαμαράς από την πλευρά του είπε ότι οι σχέσεις και οι δεσμοί των Ελλήνων και Τούρκων πολιτών καλυτερεύουν και δυναμώνουν μέρα με τη μέρα, γεγονός που συμβάλει στην καλύτερη συνεργασία των δύο χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα