Ο αστεροειδής που «έγλειψε» τη γη!

Ύστερα από τον μετεωρίτη που «χτύπησε» το Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας και τραυμάτισε πάνω από 1.000 άτομα με το ωστικό του κύμα άλλο ένα πέρασμα μετεωρίτη ήρθε για ν’ αναστατώσει. Πιο συγκεκριμένα, το πρωινό της Δευτέρας ένας διαστημικός βράχος πέρασε ξυστά από τη γη μέσα από τη τροχιά της σελήνης.

Το αντικείμενο αυτό είχε εντοπιστεί μόλις το περασμένο Σάββατο από το παρατηρητήριο του Όρους Λεμόν της Αριζόνας και λίγο αργότερα βιντεοσκοπήθηκε με το Ευρωπαϊκό εικονικό τηλεσκόπιο.

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, ο αστεροειδής εκτιμάται ότι είχε διάμετρο 10 με 17 μέτρα, όσο

ο βράχος των 17 μέτρων που εξερράγη στη Ρωσία. Επίσης, ο νέος αστεροειδής, 2013 EC, πλησίασε στις 09.35 ώρα Ελλάδος σε απόσταση 396.000 χιλιομέτρων από τη Γη. Συγκριτικά, η απόσταση της Σελήνης κυμαίνεται από 363 έως 407 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Σε δηλώσεις που έκανε ο αστρονόμος του εικονικού τηλεσκοπίου Τζιανλούκα Μάσι ανέφερε ότι: «Το γεγονός ότι βρίσκουμε τόσο πολλούς αστεροειδείς το τελευταίο διάσημα δεν σημαίνει ότι δεχόμαστε περισσότερες επισκέψεις. Σημαίνει απλά ότι η ικανότητά μας να τους ανιχνεύουμε έχει βελτιωθεί κατά πολύ».

Keywords
Τυχαία Θέματα