Τι είπαν Σαμαράς – Γιούνκερ

Το πακέτο των 11,7 δισ. ευρώ αναμένεται να κλείσει μέσα στις επόμενες ημέρες και ότι διευρύνεται η αντζέντα των αποκρατικοποιήσεων  επισήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον επικεφαλή του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Ελλάδας και έδωσε προτεραιότητα στο θέμα της

ρευστότητας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μπούμε στην ανάπτυξη το ταχύτερο δυνατό γιατί, όπως είπε, μια οικονομία σε συνεχή ύφεση δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της.

Σημείωσε επίσης ότι θα γίνουν σοβαρές προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής, την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την αντιμετώπιση της μάστιγας της μετανάστευσης.

Γιούνκερ: Κλειδί η αξιοπιστία

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι επισκέπτεται τη χώρα μας, σαν φίλος, ενώ νωρίτερα «φίλο» τον είχε χαρακτηρίσει και ο κ. Σαμαράς. Τόνισε δε ότι δεν είναι εκείνος που θα δώσει μαθήματα στους Έλληνες. Ο επικεφαλής του Eurogroup επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να ξεπεράσει το τεράστιο χρέος της.

Είπε ότι είναι κλειδί τα αξιόπιστα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας ότι ισχυρά λόμπι αντιστέκονται στην προσπάθεια της Ελλάδας και δήλωσε«σθεναρά αντίθετος» με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση της τρόικας θα κρίνει την επιμήκυνση. Επεσήμανε δε ότι οι χαμηλόμισθοι έχουν υποφέρει πολύ στην Ελλάδα και ότι θα πρέπει να μην υπάρξουν άλλες απαιτήσεις από τα συγκεκριμένα στρώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα