Δέσμευση Σαμαρά λίγο πριν συναντήσει τη Μέρκελ


Την δέσμευση ότι η Ελλάδα θα εξοφλήσει όλη την εξωτερική οικονομική βοήθεια που λαμβάνει και θα υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

«Οι Γερμανοί θα εισπράξουν τα χρήματά τους. Το εγγυώμαι προσωπικώς. Και όλοι οι άλλοι θα εισπράξουν τα χρήματά τους», επισημαίνει χαρακτηριστικά.Επόμενη δόσηΔηλώνει επίσης αποφασισμένος να υλοποιήσει τις περικοπές
που ζητήθηκαν για τον προϋπολογισμό, ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες αποτελούν προϋπόθεση για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου.«Εάν δεν δοθεί η επόμενη δόση, η Ελλάδα χρεοκοπεί», τονίζει ενώ για τις αποκρατικοποιήσεις δηλώνει ότι σκοπός είναι να αντληθούν 30 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2016Για την κατάσταση στην Ελλάδα αναγνωρίζει ότι πολλά πήγαν στραβά και ότι πολλοί δεν πληρώνουν φόρους, τονίζει όμως ότι ξεκινάει μια καινούργια περίοδος, στην οποία όλη η πολιτική της Ελλάδας θα στραφεί στην ανάπτυξη.«Δεν μου είναι τόσο σημαντικό εάν θα επανεκλεγώ. Θέλω να αλλάξω τη χώρα», διευκρινίζει και αναφέρεται συγκεκριμένα στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.Κοινωνική αναταραχή
Ο κ. Σαμαράς προειδοποιεί ότι μια έξοδος από το ευρώ θα προκαλούσε αύξηση της ανεργίας στη χώρα άνω του 40%, κάτι που θα είχε ως συνέπεια κοινωνική αναταραχή, η οποία θα μπορούσε να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες.

«Πρέπει να επιταχύνουμε την ανάταξη της οικονομίας Μεταξύ των νέων, το ποσοστό των ανέργων έχει ξεπεράσει το 50%. Χρειαζόμαστε λίγο φως στην άκρη του τούνελ», επισημαίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα