Τι έγινε στη συνέντευξη της Emirates;

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ένα από τα κάθετα δρομάκια της Ερμού γέμισε όμορφα καλοντυμένα κορίτσια με άψογο μακιγιάζ. Ο λόγος; Η μέρα καριέρας που διοργάνωσε η γνωστή αεροπορική εταιρεία Emirates σε γνωστό ξενοδοχείο του κέντρου της πρωτεύουσας, με σκοπό να προσλάβει άτομα γιά τις 5000 θέσεις πληρώματος καμπίνας που αναζητά. Πρόκειται γιά διεθνή διαγωνισμό, αλλά απ’ό,τι φαίνεται οι Έλληνες έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη της εταιρείας καθώς αρκετά

συχνά άτομα περνούν από τη διαδικασία της συνέντευξης από την Emirates. «Οι Ελληνες έχουν δυνατότητες γι’ αυτό ερχόμαστε εδώ» τόνισε η Φραντσέσκα Λαντσότι στέλεχος του τμήματος προσλήψεων της Emirates στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε στην εταιρεία απασχολούνται 477 Έλληνες, εκ των οποίων οι 370 είναι πλήρωμα καμπίνας και οι 46 πιλότοι.

Τι προσόντα πρέπει να έχει κάποιος για να κάνει αίτηση στην εταιρεία; «Τα προσόντα που ζητάμε περιορίζονται στα εξής: οι υποψήφιοι να είναι τουλάχιστον 21 ετών, να μιλάνε καλά αγγλικά και να φθάνουν το 2,12 μέτρα με τα χέρια στην ανάταση και στηριζόμενοι στις μύτες των ποδιών τους γιατί ο εξοπλισμός ασφαλείας φυλάσσεται σε αυτό το ύψος μέσα στα αεροσκάφη», εξηγεί η κυρία Λαντσότι.

Η Emirates, από την άλλη πλευρά, προσφέρει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό πακέτο παροχών στους εργαζομένους της, με μισθό που ξεκινά από τα 1.600 ευρώ και διαμονή στο Ντουμπάι με όλα τα έξοδα καλυμμένα. Εν καιρώ μάλιστα οικονομικής κρίσης οι αποδοχές αυτές φαντάζουν ιδιαίτερα δελεαστικές πολλώ δε μάλλον όταν γίνονται προτάσεις σε πτυχιούχους να δουλέψουν με 210 ευρώ μηνιαίο μισθό γιά 8ωρο!

Ένας από τους λίγους άνδρες υποψήφιους ηλικίας 27 ετών – ο οποίος είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολή Αθηνών – μίλησε στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού γιά το παραπάνω περιστατικό. Ανέφερε πως όταν πήγε σε μια εταιρεία μάρκετινγκ στην Αθήνα προς εύρεση εργασίας και τον ρώτησε ο υπεύθυνος «’Για πόσα θες να δουλέψεις;» κι αυτός απάντησε πως ανήκει στη γενιά των 700 ευρώ, τότε ο υπεύθυνος χαμογέλασε και του είπε «ναι, αλλά εδώ είμαστε μειοδοτικό, πόσα θες για να δουλέψεις, ο πιο χαμηλός μισθός είναι 210 ευρώ για οκτώ ώρες».

The post Τι έγινε στη συνέντευξη της Emirates; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα