Θεατής «πετάχτηκε» και διέκοψε την ομιλία του Μπάρακ Ομπάμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ομιλία του στο Σαν Φρανσίσκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα υπεραμύνθηκε της ιστορικής συμφωνίας στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, δηλώνοντας ότι είναι εύκολο να χτυπά κανείς τη γροθιά στο τραπέζι, όμως αυτό δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των ΗΠΑ.

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα στη διπλωματία και δεν μπορούμε να διαγράψουμε τις ειρηνικές λύσεις στα προβλήματα» επισήμανε σε μια ομιλία του στο Σαν Φρανσίσκο, αναφερόμενος

στη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Τεχεράνη το Σάββατο στη Γενεύη, μια συμφωνία που έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις από τους Ρεπουμπλικανούς.

Σύμφωνα με τον «πλανητάρχη», η διπλωματία υποστηριζόμενη από τις άνευ προηγουμένου κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Ιράν είχε ως αποτέλεσμα να επιτευχθεί «η πρόοδος την οποία είδαμε το σαββατοκύριακο. Υποσχέθηκε ότι τους επόμενους μήνες θα συνεχίσουμε τις διπλωματικές προσπάθειες με σκοπό να καταλήξουμε σε μια λύση που θα τερματίζει οριστικά την απειλή του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Λίγο πριν ο πρόεδρος Ομπάμα ολοκληρώσει τον λόγο του και ενώ μιλούσε για τη χορήγηση αμερικανικής υπηκοότητας σε λαθρομετανάστες, ένας θεατής δεν άντεξε και άρχισε να φωνάζει και να τον παρακινεί να σταματήσει, κάνοντας χρήση της ισχύος του, την απέλαση των 11,5 εκ. μεταναστών χωρίς χαρτιά.

Γνωστός για την κοινωνικότητα και την ετοιμότητά του, ο Ομπάμα απάντησε στον εξοργισμένο άντρα ότι δεν έχει τη δύναμη να το κάνει και ότι χρειάζεται τη στήριξη του αμερικανικού λαού. Πρόσθεσε δε, ότι δεσμεύεται και ο ίδιος από την υφιστάμενη νομοθεσία και δεν μπορεί να την αλλάξει μόνος του, ωστόσο κατόρθωσε και πέρασε από τη Γερουσία ένα νομοσχέδιο για την χορήγηση αμερικανικής υπηκοότητας, αλλά αυτό έχει κολλήσει στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς, Βουλή.

The post Θεατής «πετάχτηκε» και διέκοψε την ομιλία του Μπάρακ Ομπάμα (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα