Τετρακόσιες δέκα συλλήψεις μέσα σε τρεις μέρες

Τα αποτελέσματα των ελέγχων της αστυνομίας στην περιφέρειαΕκτεταμένες αστυνομικές εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 17 έως 19 Μαΐου στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της περιφέρειας εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Οι εξορμήσεις είχαν τη μορφή έκτακτων αστυνομικών επιχειρήσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών συμπεριφορών. Σε αυτές συμμετείχε προσωπικό από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας,

καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίωξης Ναρκωτικών, Υπηρεσιών Αλλοδαπών κ.λπ.

Πιο αναλυτικά στις εξορμήσεις αυτές:

-Διατέθηκαν 3.249 αστυνομικοί και 1.167 οχήματα συνολικά για αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την Επικράτεια.

-Ελέγχθηκαν 17.805 άτομα, καθώς και 14.084 οχήματα συνολικά σε όλη την Επικράτεια.

-Προσήχθησαν 1.921 άτομα (1.089 ημεδαποί και 832 αλλοδαποί).

-Διαπιστώθηκαν συνολικά 5.873 παραβάσεις της ποινικής νομοθεσίας, ενώ βεβαιώθηκαν αντίστοιχα και διοικητικές παραβάσεις, για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Διοικητικές – Δημοτικές Αρχές.

-Συνελήφθησαν 410 άτομα για διάφορα αδικήματα. Ειδικότερα, συνελήφθησαν 2 άτομα για ληστείες, 10 για κλοπές και διαρρήξεις, 140 για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, 64 διωκόμενοι με διάφορες καταδικαστικές αποφάσεις για πλημμελήματα ή κακουργήματα, 1 για παραβάσεις που αφορούν στο λαθρεμπόριο, 165 για διάφορα ποινικά αδικήματα πλημμελληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, κ.λπ.

-Συνελήφθησαν 24 άτομα για παραβάσεις που αφορούν στα ναρκωτικά και κατασχέθηκαν περίπου ένα κιλό κάνναβης και μικροποσότητες ηρωίνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών,

-Κατασχέθηκαν επίσης 39 ναρκωτικά χάπια, το ποσό των 766 ευρώ, 21 όπλα διαφόρων τύπων,1.456 φυσίγγια, 7 καπνογόνα, 2 παιγνιομηχανήματα, 2 κινητά τηλέφωνα, 2 οχήματα και πάνω από 400 είδη παρεμπορίου και λαθρεμπορίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα