Τανζανία: Τέλος στο λαθρεμπόριο με την καταστροφή 90 τόνων ελεφαντόδοντου

Λίγες ημέρες μετά από την υπογραφή της συμφωνίας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων από άγρια ζώα η Τανζανία αποφάσισε να καταστρέψει 90 τόνους σε ελεφαντόδοντου που διαθέτει, η αξία του οποίου εκτιμάται σε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια.

Μέσα από αυτή την πράξη ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε ότι θα περάσει το μήνυμα για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τανζανία με την θανάτωση

των ελεφάντων της.

«Σύντομα θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε υψηλής τεχνολογίας μέσα παρακολούθησης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε όλα μας τα εθνικά πάρκα για να προστατεύσουμε τόσο τους ελέφαντες όσο και τα υπόλοιπα ζώα που γίνονται στόχος στη χώρα, όπως είναι τα λιοντάρια και οι λεοπαρδάλεις. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης θα αποδώσουν μόνο εάν επιβληθεί πλήρης απαγόρευση του εμπορίου ελεφαντόδοντου στην ευρύτερη περιοχή και στον υπόλοιπο κόσμο.», δήλωσε ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζακάγια Κικουέτε.

Η αύξηση των ρυθμών θανάτωσης αποδίδεται στην μεγάλη ζήτηση για ελεφαντόδοντο, κυρίως στην Κίνα, όπου τέτοια προϊόντα θεωρούνται σύμβολο οικονομικής ισχύος, παρά τη διεθνή απαγόρευση που ισχύει από το 1989.

The post Τανζανία: Τέλος στο λαθρεμπόριο με την καταστροφή 90 τόνων ελεφαντόδοντου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα