Ταμήλος: Κύριε Ραγκούση τα νομοθετήματά σας είχαν υπερβολικές διατάξεις

Σαφή απάντηση έδωσε ο Μιχάλης Ταμήλος στα λεγόμενα του Ραγκούση,ο οποίος είχε πει πως «με την επαναφορά των stage στο δημόσιο αναρωτήθηκα “πως μπορεί να υπάρχει ελπίδα με ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα”. Πλέον δεν αναρωτιέμαι γιατί… απλώς λέω ότι “… δεν υπάρχει ελπίδα γι αυτόν τον τόπο με ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα».Ο κ. Ταμήλος δήλωσε τα εξής: «Κύριε Ραγκούση πρέπει να παραδεχθείτε ότι πολλά από τα νομοθετήματά σας είχαν υπερβολικές
διατάξεις και ότι οι διορθώσεις του θεσμικού πλαισίου είναι απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας.
Σκοπός της παραπάνω τροπολογίας ήταν οι επιβαλλόμενες ποινές να αποτελούν «εκπαιδευτικό εργαλείο προσαρμογής σε νέα ήθη διεξαγωγής εκλογικού αγώνα» και όχι εισπρακτικό μηχανισμό υπέρ του δημοσίου.

Επίσης πολλές «υπερβολές» του Νόμου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» πρέπει να εξαλειφθούν σταδιακά όπως η διετής λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέδειξε.

Είμαι στην διάθεσή σας για περαιτέρω συζήτηση επ’ αυτού εάν το επιθυμείτε.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Μιχάλης Ταμήλος

Βουλευτής Ν.Τρικάλων

τ. Δήμαρχος ΤρικκαίωνΔιαβάστε για την τροπολογία εδώ

Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγα λεπτά για να ψηφιστεί η τροπολογία. Οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί:

ΜΙΧ. ΤΑΜΗΛΟΣ (Ν.Δ.): Τέλος, έχει κατατεθεί μια τροπολογία, κύριε υπουργέ, -τη γνωρίζετε- από βουλευτές όλων των παρατάξεων που είναι μέσα στη Βουλή, για τη μείωση των προστίμων που επιβάλλονται κατά την προεκλογική περίοδο για παραβάσεις του εκλογικού νόμου περί αφισοκολλήσεων ή μη έγκαιρης υποβολής των οικονομικών στοιχείων των εκλογικών συνδυασμών. Ξέρουμε ότι τα πρόστιμα ήταν πάρα πολύ υψηλά, 50.000 και 100.000 ευρώ. Ζητάμε αυτά να μειωθούν σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο, προκειμένου να μπορούν να αποπληρωθούν από όσους έχουν κάνει αυτήν την αμέλεια και δεν έχουν υποβάλει έγκαιρα τα στοιχεία τους. Πιστεύω αυτές οι παρατηρήσεις να βοηθήσουν, έτσι ώστε να λύσουμε ουσιαστικά προβλήματα που έχει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Και βεβαίως, η διακομματική τροπολογία βουλευτών με αριθμό 394 γίνεται κι αυτή αποδεκτή.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 394 και ειδικό 7 ως έχει;

ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτό, δεκτό.

Ν. ΜΩΡΑΪΤΗΣ (KKE): Κατά πλειοψηφία.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 394 και ειδικό 7 έγινε δεκτή ως έχει κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιον άρθρο.

ΠΗΓΗ: 6 μέρες

Keywords
Τυχαία Θέματα