Τα στάδια της δίαιτας Pierre Dukan- Δεσμεύεται για θεαματικά αποτελέσματα!

Με τη δέσμευση «μπορείτε να φάτε όσο θέλετε», την παροχή καθημερινής καθοδήγησης, υποστήριξης και ενθάρρυνσης αλλά και με τα εκπληκτικά της καταγεγραμμένα αποτελέσματα γρήγορης απώλειας βάρους και μακροπρόθεσμης διατήρησής του, δεν είναι καθόλου περίεργο που εκατομμύρια άνθρωποι και δημοφιλείς προσωπικότητες ακολουθούν τη δίαιτα Ντουκάν.

Η δίαιτα περιλαμβάνει τέσσερις φάσεις οι οποίες έχουν αναπτυχθεί ώστε να διευκολύνουν τη γρήγορη απώλεια βάρους αλλά και τη διατήρηση του αποτελέσματος σε βάθος χρόνου:

Φάση 1η

Μια σύντομη φάση «επίθεσης», διάρκειας μεταξύ δύο

και επτά ημερών, παρέχει ένα δυναμικό ξεκίνημα για τη δίαιτα αποδίδοντας άμεσα αποτελέσματα. Σε αυτήν τη φάση, έχετε στη διάθεσή σας 72 πρωτεϊνούχες τροφές για να επιλέξετε, τις οποίες μπορείτε να τρώτε σε όποιες ποσότητες όσο θέλετε, επομένως δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε αισθήματα και σκέψεις απόγνωσης όπως σε άλλες δίαιτες.

Φάση 2η

Η φάση «πλεύσης», όπου προστίθενται στη διατροφή σας 28 λαχανικά, τα οποία μπορείτε επίσης να τρώτε σε όποιες ποσότητες θέλετε. Σε αυτήν τη φάση, χάνετε κατά μέσο όρο 1 κιλό βάρους την εβδομάδα και την ακολουθείτε μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό βάρος – στόχο.

Φάση 3η

Η φάση «σταθεροποίησης» είναι σχεδιασμένη για την αποφυγή του φαινομένου «γιογιό» (των διαδοχικών αυξομειώσεων του βάρους) όσο προσπαθείτε να διατηρήσετε το νέο βάρος σας και να αποφύγετε τα πρόσθετα κιλά, ενώ παράλληλα τρέφεστε ακολουθώντας ένα ελαστικότερο πρόγραμμα. Στη διατροφή σας μπορείτε να προσθέσετε τυριά, ψωμί ολικής αλέσεων, φρούτα, αμυλούχες τροφές και κάποια «εορταστικά» γεύματα.

Φάση 4η

Σε αυτή την τελευταία φάση, τη φάση «συντήρησης», έχετε πλέον φτάσει με επιτυχία στο βάρος – στόχο που καθορίσατε. Οπλισμένοι με την πείρα που αποκτήσατε κατά τη διάρκεια των τριών προηγούμενων φάσεων, αλλά και εφαρμόζοντας τις γνώσεις που σας παρέχει το βιβλίο «Η Δίαιτα Ντουκάν», είστε πλέον σε θέση να διατηρήσετε το βάρος σας ακολουθώντας μια καθ’ όλα κανονική διατροφή συμπεριλαμβάνοντας στη διατροφή σας:

-3 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης κάθε μέρα.

-Τακτική άσκηση (τουλάχιστον 20 λεπτά περπάτημα κάθε μέρα).

-Μία μέρα επίθεσης, με αποκλειστικά πρωτεϊνούχες τροφές, κάθε εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα