Τα σχόλια των πολιτικών για την απελευθέρωση των βουλευτών της ΧΑ

Την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθούν ελεύθεροι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος σχολίασαν στο Βήμα FM o Μάκης Βορίδης, ο Δημήτρης Καρύδης, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και ο Σταύρος Κοντονής.

«Το σημαντικό νομικά γεγονός δεν είναι η ποινική μεταχείριση ενός εκάστου. Το σημαντικό νομικά είναι η άσκηση ποινικής δίωξης. Και κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι

που δημιουργεί πολιτικά ζητήματα. Η ποινική μεταχείριση ενός εκάστου κατηγορουμένου, είναι κάτι που απολύτως επαφίεται στα χέρια της δικαιοσύνης. Αυτό, λοιπόν, που είναι κρίσιμο αυτή τη στιγμή, είναι η απόφανση για την άσκηση ποινικής δίωξης. Το ότι κρίθηκε ένας από αυτούς προφυλακιστέος, προφανώς έχει μια αξία. Το ότι για τους τρεις άλλους κρίθηκε ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι και να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, επίσης έχει μια αξία. Η αξία αυτών των ενεργειών και μιλάω τώρα νομικά, δε συνδέεται με την κατάγνωση της ενοχής ή της αθωότητας», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατία, Μάκης Βορίδης.

«Η δουλειά της δικαιοσύνης είναι αυτή που κάνει, νομίζω ότι ήταν στο πλαίσιο του νόμου και προφανώς του ανακριτικού υλικού το οποίο δεν έχουμε υπόψη μας. Εδώ τέθησαν στο σύνολο των ανακρινομένων, και σε αυτούς που απολογήθηκαν, σοβαροί περιοριστικοί όροι, οι οποίοι είναι υψηλότατη εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Οι σοβαροί περιοριστικοί όροι που έχουν τεθεί, δίνουν το συμπέρασμα ότι έχουμε μια κρίση του εισαγγελέα και του ανακριτή, ότι χρειάζονταν επιπλέον μέτρα για να διασφαλιστεί όλη η διαδικασία. Δεν αφέθησαν χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής.

«Αυτή η εξέλιξη, μπορεί επικοινωνιακά να δημιουργεί ένα κλίμα, αλλά εμείς πρέπει να κρατήσουμε την ουσία των πραγμάτων. Άλλωστε είναι σε εξέλιξη η προανακριτική έρευνα, υπάρχουν μπροστά και οι καταθέσεις σε ανακριτές και εισαγγελείς και άλλων βουλευτών και του αρχηγού της ΧΑ και άλλων στελεχών της. Νομίζω ότι το καλύτερο από όλα είναι να υπάρξει ψυχραιμία και ουσιαστική νηφαλιότητα σε όλες αυτές τις εξελίξεις», υπογράμμισε από την πλευρά του ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.

«Καταρχάς αυτή την ώρα χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Το δεύτερο, είναι ότι (η μη προφυλάκιση) δε σημαίνει ότι είναι αθώοι. Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής, είναι μέτρο. Άρα, επειδή δεν προφυλακίστηκαν, δε σημαίνει ότι είναι αθώοι. Θεωρούμε, έχοντας εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, ότι όταν θα προχωρήσει η διαδικασία των ερευνών, είναι βέβαιο ότι όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες, θα είναι σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από όσα συζητάμε τώρα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Πηγή: newsbeast

The post Τα σχόλια των πολιτικών για την απελευθέρωση των βουλευτών της ΧΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα