Τα ρωμαϊκά όργια άρχισαν πολύ νωρίς για την Αμάντα…

Της Αρτζης Αθανασοπούλου

«Πριν εγκαταλείψω την πατρίδα μου, είχα ερωτική σχέση με τέσσερις άνδρες. Οταν ξεκίνησα για την Ιταλία, σκέφτηκα ότι αυτό έπρεπε να το αλλάξω. Η ερωτική επαφή, το σεξ, ήταν για μένα κάτι πολύ συναισθηματικό. Και αυτό θέλησα να το αλλάξω. Δεν ήθελα να νιώθω ότι εξαρτώμαι από κάποιον άλλο. Ηθελα το σεξ να μου δίνει δύναμη, ευχαρίστηση, να μην απασχολούμαι με ερωτήματα του τύπου “αρέσω, άραγε, σε αυτόν τον άνθρωπο; θα του αρέσω και αύριο;”», «Στο σπίτι μας μπορούσες να βρεις μαριχουάνα όσο εύκολα θα έβρισκες μακαρόνια».

Υστερα από τέτοιες δηλώσεις και, μάλιστα, έγγραφες, πόσο οξύμωρο μπορεί να ακούγεται ότι το πρόσωπο που τις διατύπωσε, στη διάρκεια ενός ερωτικού οργίου, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για τον θάνατο της συγκατοίκου του; Είναι το νέο απόλυτο θρίλερ στις ΗΠΑ, ένα από αυτά που δεν έρχονται συχνά στην πρώτη γραμμή και, όταν έρχονται, καταλήγουν σε μεταφορά τους σε ταινία. Πρωταγωνίστρια είναι μια νέα, ωραία και «προωθημένη» ερωτικά τόσο, ώστε να προκαλεί και τους πιο «απελευθερωμένους». Ηδη, άρχισε τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, πράγμα απαραίτητο για να φέρει χρήμα η «καριέρα» στις ΗΠΑ. Ούσα καταδικασμένη αρχικά και με μεγάλη εμπειρία στις φυλακές, η διήγησή της για όσα βίωσε στις ιταλικές φυλακές θα μπορούσε να «εξιτάρει» και να δημιουργήσει ζήτηση στο βιβλίο-προπομπό της ταινίας. Στη συνέχεια αθωώνεται και σε αυτήν τη φάση τα δάκρυα χαράς και ανακούφισης δίνουν άλλη διάσταση στην ωραία «πρωταγωνίστρια». Η τρίτη φάση του θρίλερ περιλαμβάνει νέα δίκη, γιατί «οι κακοί Ιταλοί θέλουν θύμα την όμορφη και πολύ απελευθερωμένη ερωτικά Αμερικανίδα».

Νέα δίκη

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο στην Ιταλία διέταξε επανάληψη της δίκης στο Εφετείο, γιατί πιστεύει ότι η ωραία Αμερικανίδα με τον επίσης ωραίο Ιταλοαμερικανό φίλο μέσα στο σεξουαλικό όργιο πέρασαν την πύλη της Κόλασης και μεταμορφωμένοι σε διαβόλους θέλησαν να θυσιάσουν τη μικρότερη της παρέας. Τα ονόματα των πρωταγωνιστών ήδη σας ήρθαν στον νου. Η 24χρονη Αμερικανίδα φοιτήτρια Αμάντα Νοξ, ο φίλος της Ραφαέλ Σολέτσιτο, η Βρετανίδα Μέρεντιθ Κέρτσνερ και ο Αφρικανός (Ακτή Ελεφαντοστού) Ρούντι Γκεντέ. Σφαγμένη βρέθηκε η Βρετανίδα, σε 26 χρόνια καταδικάστηκε ο Αφρικανός και ο Σολέτσιτο και σε 25 χρόνια οι άλλοι δύο. Στο Εφετείο αθωώθηκαν οι δύο και έπεσε στα 16 χρόνια η ποινή του Αφρικανού.

Οι δικαστές φαίνεται ότι αποφάσισαν πως η Μέρεντιθ κατεσφάγη με 40 μαχαιριές, διότι είχε προτιμήσει το vivere pericolosamente, το «ζην επικινδύνως» ιταλιστί. Ομως, πάλι μοιάζει άτοπο να υπάρχει αυτήν τη στιγμή μόνο ένας ένοχος για ένα τόσο βαρύ έγκλημα και αυτός να έχει καταδικαστεί μόνο σε 16 χρόνια… Πολύ φτηνή η ζωή, έστω και μιας κοπέλας που ζούσε επικίνδυνα…

Αντίστοιχες υποθέσεις

Τα ιταλικά και αμερικανικά ΜΜΕ μεταχειρίστηκαν τη Νοξ και τον Σολέτσιτο, όπως την υπόθεση της σφαγής της συζύγου του διάσημου Αμερικανού ποδοσφαιριστή Τζέι Σίμπσον. Βρέθηκε σφαγμένη με τον εραστή της στο σπίτι της και εθεάθη να φεύγει την ώρα της σφαγής ο Σίμπσον. Αθωώθηκε, όμως, λόγω έλλειψης αποδείξεων. Στα δικά μας θυμίζει λίγο την υπόθεση των σατανιστών. Η ωραία σατανίστρια της Παλλήνης με τους ερωτικούς συντρόφους στα όργια και η θυσία νεαρής στον «διάβολο».

Η Νοξ και ο Σολέτσιτο θα βρεθούν στο εδώλιο με προοπτική άσχημη. Τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για διαβόλους σε παιδικά κορμιά, ενώ εκείνοι αγωνίζονται να πείσουν ότι ήταν απλώς αγαθά παιδιά με πρόωρη έφεση στα… ρωμαϊκά όργια. Και χρειάζεται χρήματα για αποζημιώσεις ο Σίμπσον. Με αυτά ίσως απαλύνει λίγο τις μαρτυρίες των συγγενών… Αποφάσισε, λοιπόν, να βγάλει το βιβλίο και εκεί εξιστορεί την άδικη(;) περιπέτειά της, αλλά και περιγράφει η δύστυχη πόσο πολύ μελέτησε στη φυλακή όλους τους πιθανούς τρόπους να αυτοκτονήσει. Τελικά, δεν το έκανε… Από την έκδοση αυτής της αυτής της αυτοβιογραφίας θα βγάλει μόλις 4 εκατομμύρια. Θα έρθουν κι άλλα από παράπλευρες προσφορές. Τα 2,8 εκατομμύρια δολάρια τα πήρε ήδη ως προκαταβολή…

Η υπόθεση «Foxy Knoxy», όπως είναι γνωστή στα κοινωνικά δίκτυα η υπόθεση της Αμάντα Νοξ, έχει τα πάντα. Ομορφιά, σεξ, έγκλημα και, τελικά, πολύ χρήμα. Γι’ αυτό και ήδη καταφέρνει να αποδείξει ότι η πραγματική ζωή ξεπέρασε τον κινηματογράφο. Ηδη, έχει γυριστεί μια βρετανική ταινία με θέμα τη δίκη της Αμάντα. Η πανέμορφη 24χρονη Αμερικανίδα από το Σιάτλ πήγε στην Ιταλία γεμάτη ερωτικές εμπειρίες παρά τα λίγα της χρόνια. Ηθελε και να σπουδάσει, αλλά τελικά κατηγορήθηκε μαζί με τον πρώην σύντροφό της Ιταλό Ραφαέλε Σολέτσιτο για τον φόνο της Μέρεντιθ Κέρτσερ στην Περούτζια το 2007, στο πλαίσιο ενός ερωτικού οργίου.

Με 43 μαχαιριές

Για να θυμηθείτε ή να πληροφορηθείτε όσοι δεν γνωρίζετε, η Μέρεντιθ βρέθηκε ημίγυμνη μέσα σε μια λίμνη αίματος στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με τη Νοξ. Το σώμα της έφερε 43 μαχαιριές. Η νεκροτομή έδειξε ότι προηγουμένως είχε βιαστεί. Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, η Νοξ και ο τότε σύντροφός της έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στη Μέρεντιθ, ενώ ο Ρούντι Γκεντέ, «βαποράκι» από την Ακτή του Ελεφαντοστού, της κρατούσε τα χέρια επειδή η 21χρονη δεν ήθελε να συμμετάσχει σε ερωτικά παιχνίδια. Πρωτοδίκως η Νοξ και ο Σολέτσιτο καταδικάστηκαν σε 26 και 25 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα το 2009.

«Οι κατηγορίες είναι εντελώς άδικες. Πληρώνω για ένα έγκλημα που δεν διέπραξα. Θέλω να επιστρέψω στο σπίτι μου. Θέλω να ξαναβρώ τη ζωή μου. Δεν σκότωσα, δεν βίασα, δεν ήμουν εκεί», δήλωνε κατά την τελευταία ημέρα της εκδίκασης της έφεσής της κατά της πρωτόδικης καταδίκης της η 24χρονη φοιτήτρια, λίγο πριν το δικαστήριο αποσυρθεί για να αποφασίσει ποια θα είναι η ετυμηγορία του το 2011. Τελικά, εισακούσθηκε και το δικαστήριο έκρινε πως οι προηγούμενοι δικαστές μάλλον δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και ότι εκείνη και ο πρώην σύντροφός της ήταν αθώοι. Ο Γκεντέ, που καταδικάστηκε σε 16 χρόνια ποινή κάθειρξης, μετά την απόφαση του εφετείου παραμένει ο μοναδικός καταδικασθείς για τον φόνο, τον οποίο οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση θεωρούν ότι διέπραξαν περισσότεροι του ενός δράστες. Οπως ανέφεραν ξένα δημοσιεύματα, η 24χρονη Αμάντα είχε δεχτεί προτάσεις ακόμα και ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων από αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι για να δώσει την πρώτη της συνέντευξη μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου.

Και επειδή η υπόθεση πουλάει και όλα τα «αρπακτικά» το μυρίστηκαν, σχεδόν έναν χρόνο μετά την αθωωτική απόφαση ένας από τους πρωταγωνιστές και πια ελεύθερος ο 28χρονος Σολέτσιτο κυκλοφόρησε βιβλίο με τίτλο «Honor Bound», όπου αναφέρεται στη σχέση του με τη Νοξ και στη δικαστική τους περιπέτεια. Όπως ήταν φυσικό έτρεξαν τα κανάλια να του πάρουν συνέντευξη με ό,τι οκονομικό όφελος για τον ίδιο σημαίνει αυτό. Σε συνέντευξή του στην Κέιτι Κούρικ του ABC ανέφερε ότι με τη Νοξ εξακολουθούν να έχουν επικοινωνία κυρίως μέσω Skype, αλλά είχαν και μια «αμήχανη» συνάντηση, όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε στη συνέντευξή του.

Ο Σολετσίτο είπε ακόμη ότι οι πληροφορίες, που ανέφεραν ότι έγραψε στο βιβλίο του, σχετικά με το ότι αισθάνθηκε αμήχανα από τη δημοσίως εκδηλωτική συμπεριφορά της Νοξ απέναντί του σε αστυνομικό τμήμα λίγο μετά τη δολοφονία –κάτι που έπεισε πολλούς για την ενοχή του ζευγαριού– παρερμηνεύτηκαν. «Δεν είναι η συμπεριφορά της που με έκανε να νιώσω άβολα. Οι αστυνομικοί μάς είχαν στο μάτι από την αρχή… Ενιωσα άβολα εξαιτίας αυτού, όχι λόγω της προσωπικότητας της Αμάντα», είπε.

••• «Το (ανώτατο) δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα επικυρώσει την πρωτόδικη απόφαση ή εκείνη του εφετείου», δήλωνε ο εισαγγελέας Τζουλιάνο Μινίνι, μετά την αθωωτική απόφαση στο εφετείο το 2011 και τελικά εισακούσθηκε. Τον περασμένο Μάρτιο ακυρώθηκε η απόφαση του 2011 και στο τέλος του 2013 αναμένεται να επιστρέψει στην Ιταλία η διάσημη πια Αμάντα Νοξ και να ξανακαθίσει στα εδώλιο του κατηγορουμένου αυτήν τη φορά, όμως, στη Φλωρεντία.

Περιγραφές

Η Αμάντα Νοξ δίνει συνεντεύξεις για το καινούργιο της αυτοβιογραφικό βιβλίο με τίτλο «Περιμένοντας να εισακουσθώ», από τις γνωστές εκδόσεις Harper Collins, το οποίο –όπως φαίνεται– θα τη γεμίσει χρήμα, καθώς έχει γίνει περιζήτητη σε κάθε μέσο για να μιλήσει σχετικά με το εγχείρημά της. Το βιβλίο, το οποίο απαρτίζεται από 480 σελίδες, είναι γεμάτο από τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στη φυλακή, τη «διατριβή» της στους πιθανούς τρόπους αυτοκτονίας που έχει ένας φυλακισμένος, αλλά και από αναδρομές στο παρελθόν της.

«Εβλεπα το τζαμάκι της πόρτας να θολώνει από την αναπνοή των φρουρών» αναφέρει στο βιβλίο της ως μια από τις συνεχείς σεξουαλικές παρενοχλήσεις που υπέστη στα τέσσερα χρόνια της φυλάκισής της, ενώ συνεχώς σκεφτόταν να αυτοκτονήσει. Περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις ερωτικές επαφές που είχε πριν γνωρίσει τον συγκατηγορούμενό της και σύντροφό της, Ραφαέλε Σολέτσιτο, μία μόλις εβδομάδα προτού δολοφονηθεί η Κέρτσερ. Επίσης, περιγράφει την ημέρα που εντοπίστηκε νεκρή η Μέρεντιθ, αλλά και τις πολύωρες ανακρίσεις που ακολούθησαν. «Θέλω ο κόσμος να αρχίσει εκ νέου να με βλέπει ως άνθρωπο. Αυτά που μου συνέβησαν είναι σίγουρα εντελώς σουρεαλιστικά, αλλά θα μπορούσαν να έχουν συμβεί στον καθένα μας. Λυπήθηκα πολύ για τον θάνατο της Μέρεντιθ. Ενιωσα συντριβή και θλίψη, γιατί ήταν τόσο άδικος. Ηταν φίλη μου. Εχασα μία φίλη. Ελπίζω μια ημέρα να μου επιτραπεί να επισκεφθώ τον τάφο της» δηλώνει δημοσίως. Η συνέχεια επί των ιταλικών δικαστικών αιθουσών…

Keywords
Τυχαία Θέματα