Τα ΑΤΜ δεν δέχονται το νέο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ!

Από πέρυσι το καλοκαίρι γνωρίζαμε ότι τον Μάιο φέτος θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στην αγορά το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μάλιστα πολυδιαφήμιζε τη νέα σειρά χαρτονομισμάτων που το θέμα τους είναι εμπνευσμένο από την Ευρώπη της ελληνικής μυθολογίας.

Μόνο που στη Φρανκφούρτη φαίνεται πως ξέχασαν να «δοκιμάσουν» το νέο χαρτονόμισμα πριν
το διαθέσουν στην κυκλοφορία. Δεν έκαναν το εξής απλό να πάρουν ένα 5ευρω και να το δοκιμάσουν σε ένα μηχάνημα αυτόματης συναλλαγής, είτε αυτό είναι σε τράπεζα είτε σε οποιαδήποτε σημείο πώλησης.Έτσι ενώ το νέο χαρτονόμισμα κυκλοφορεί κανονικά δεν γίνεται δεκτό από μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής καθώς τα μηχανήματα ανίχνευσης τυχόν πλαστότητας δεν είναι συμβατά με αυτό. Εκτός όμως από το κενό ασφαλείας που δημιουργείται καθώς παραχαράκτες μπορούν να κάνουν ανενόχλητα τη δουλειά τους, αφού κανείς δεν μπορεί να τσεκάρει τη γνησιότητα του συγκεκριμένου χαρτονομίσματος δημιουργούνται και μια σειρά από προβλήματα στις συναλλαγές των πολιτών. Όπως εξηγεί στο newpost το μέλος της ΟΤΟΕ Αχιλλέας Μυλωνόπουλος, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο στα ΑΤΜ των τραπεζών καθώς ούτε δίνουν ούτε δέχονται χαρτονόμισμα των 5 ευρώ όσο σε άλλα σημεία αυτόματων συναλλαγών. «Στα μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής σε Μετρό, parking Αεροδρομίου και Δικαστηρίων το νέο χαρτονόμισμα δεν γίνεται αποδεκτό», αναφέρει ο κ. Μυλωνόπουλος ο οποίος προσθέτει πως ακόμα και πολλά περίπτερα και καταστήματα αρνούνται να το δεχτούν αφού δεν είναι συμβατό με τα μηχανήματα ανίχνευσης πλαστότητας που διαθέτουν.

Τα ίδια προβλήματα άλλωστε έχουν παρατηρηθεί και στο εξωτερικό. Στο Βέλγιο τα καταστήματα αρνούνται να δεχτούν το νέο χαρτονόμισμα ενώ η Εθνική Τράπεζα της χώρας ισχυρίζεται πως φταίει το μη αναβαθμισμένο λογισμικό που διαθέτουν. Ο επικεφαλής της τράπεζας μάλιστα λέει πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είχαν ενημερωθεί εγκαίρως από το 2011 για το νέο χαρτονόμισμα και έκαναν έγκαιρα όλες τις αλλαγές που απαιτούνταν.

Φαίνεται όμως πως όσοι χαράσσουν οικονομική πολιτική στην Ευρώπη όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θυμούνται πάντα τις τράπεζες και ξεχνούν επανειλημμένα την πραγματική οικονομία.Πηγή: newpost
Keywords
Τυχαία Θέματα