Σύσκεψη στο Μαξίμου: Έκλεισαν οι εκκρεμότητες

Μαραθώνια ήταν η σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στο Μέγαρο Μαξίμου και η οποία ξεκίνησε από τις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, με σκοπό να κλείσουν όλα τα εκκρεμή ζητήματα, για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα για την Ελλάδα την Τρίτη στοEurogroup.

«Δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα.

Τελειώσαμε όλες τις εκκρεμότητες» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μετά τη  σύσκεψη. «Εμείς είμαστε πανέτοιμοι. Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη.» πρόσθεσε  και αναφέρθηκε στην πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία ολοκληρώθηκε, και όπως είπε ο υπουργός αύριο θα ακολουθήσει μια ακόμη πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Οι Πράξεις αφορούν σε δύο κατευθύνσεις:

α. στη δημιουργία του Μηχανισμού Επίτευξης Στόχων και β. στον κανονισμό λειτουργίας του λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, στον οποίο θα κατατεθούν τα χρήματα της βοήθειας και από όπου θα εξυπηρετούνται οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας.

Με τον «Μηχανισμό Επίτευξης Στόχων», υπουργεία, φορείς του δημοσίου και ΟΤΑ θα ελέγχονται συνεχώς, για να μην υπάρξουν αποκλίσεις από τους προϋπολογισμούς.

Αν υπάρξει απόκλιση μεγαλύτερη του 10% από το στόχο του Mνημονίου, θα πρέπει να διορθωθεί μέσα στο τρίμηνο, ενώ αν υπάρξει απόκλιση για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, τότε θα λειτουργεί ο «αυτόματος μηχανισμός περικοπής δαπανών», ξεκινώντας από τις λειτουργικές δαπάνες, τις επιχορηγήσεις, μέχρι και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τέλος, η πορεία των δημόσιων οικονομικών θα ελέγχεται κάθε μήνα, ενώ ειδικός έλεγχος θα γίνεται στις ΔΕΚΟ και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα